Hushållningssällskapet Skåne söker ny VD

Vill du leda en verksamhet som arbetar med hållbarhet på riktigt?

Hushållningssällskapet Skåne söker ny VD som med driv och passion för lantbruk och landsbygd vill förädla, förfina och utveckla vår verksamhet vidare.

Lockas du av möjligheten att leda en kunskapsintensiv verksamhet med kunniga och engagerade medarbetare och som bidrar till samhällsnytta där hushållning med jordens resurser är centralt? Trivs du dessutom med att vara i frontlinjen i en medlemsstyrd verksamhet som har ett starkt varumärke, högt anseende på marknaden och som driver områden och frågor som berör många fler än bara kunder och medlemmar? Då kan jobbet som VD hos Hushållningssällskapet Skåne vara något för dig!

Din roll

Som VD har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla verksamheten. Du har fullt ekonomiansvar, rapporterar till styrelsen och agerar som en sann ambassadör för verksamhetens värderingar. Arbetet förutsätter närhet till chefer och medarbetare. Fokus ligger på såväl ditt ledarskap som på försäljning och att balansera samhällsnyttan med ett starkt affärsfokus. Som VD kommer du att arbeta med både strategiska och taktiska frågor samt med mer operativa arbetsuppgifter. I ditt uppdrag ligger att förvalta den starka position som byggt upp under många år och att fortsätta driva ett utvecklingsarbete i en bransch i utveckling, med krav att alltid vara relevant och ligga i framkant.

I uppdraget ingår även nära samverkan och samarbete med landets övriga hushållningssällskap, där du förväntas driva gemensamma frågor och intressen.

Om dig

Du är en erfaren och tydlig ledare med relevant akademisk bakgrund. Du har ett stort engagemang i samhällsfrågor och den gröna näringen, med en stark vilja att driva utveckling av medarbetare, verksamhet och affärer. Det är viktigt att du kan leda och driva genom andra.  Du har en god förmåga att växla mellan strategisk överblick och detaljnivå i kombination med att ha en jordnära, professionell och prestigelös framtoning. Du har genom ditt affärssinne och stora driv, förmågan att få saker att hända. Du entusiasmerar kollegorna, samtidigt som du med mod och nyfikenhet utforskar nya möjligheter för utveckling av verksamhet, affärer och samarbete.

Som person och ledare är du trygg, balanserad och kommunikativ. Du har förmågan att skapa tillit och att bygga förtroendefulla relationer och nätverk som tar verksamheten framåt. Du har en analytisk förmåga, är strukturerad, lösningsorienterad och professionell. Du har erfarenhet av affärs- och kunskapsdriven verksamhet och god förståelse för hur medlemsstyrda organisationer fungerar.

Du vet vad som krävs för att lyckas!

Om oss

Hushållningssällskapet Skåne med dotterbolag bedriver verksamhet på nio platser i Skåne och har ca 160 årsanställda. Koncernen omsätter drygt 220 mkr, varav Hushållningssällskapet Skåne 100 mkr. Vår kärnverksamhet är att utveckla skånskt lantbruk och landsbygd till nytta för dess företagare. Vi driver även Bjärsjölagårds Slott och Konferens och verkar därmed i hela kedjan från jord till bord. Rådgivning och förvaltning är förlagda till dotterbolagen HIR Skåne AB och Hushållningssällskapet Skogs- och Lantbruksrådgivning AB. I koncernen ingår även Önnestadsgymnasiet/HUSKAB med inriktning mot lantbruk och skog. Vi är en oberoende kunskapsorganisation med starkt varumärke, med högt anseende på marknaden och arbetar i samverkan med hushållningssällskapen över hela landet och är totalt mer än 40 000 medlemmar och ca 700 medarbetare.  Läs gärna mer om oss på hushallningssallskapet.se

Tjänsten är placerad i Borgeby utanför Lund eller Skepparslöv utanför Kristianstad, men Hushållningssällskapet Skåne med dotterbolag bedriver verksamhet på nio platser i Skåne.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar Hushållningssällskapet Skåne med
HR konsult Liselott Sjöbeck, tel. 073–024 71 99.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ordförande Carl-Otto Swartz, tel. 070-551 00 21.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till liselott@sjobeckconsulting.se senast 12 november. Intervjuer sker löpande.