Hushållningssällskapet Skåne söker Försökstekniker

Nu söker vi på Hushållningssällskapet Skåne försökstekniker! Har du stort intresse för lantbruk och vill du vara med att utveckla växtodlingen i Sverige? Då kommer du trivas hos oss och vi med dig!

Om tjänsten

Hushållningssällskapet Skåne bedriver en mycket välrenommerad fältförsöksverksamhet med sina ca 450 försök om året, där kvalitet och utveckling är ledstjärnor. Nu erbjuder vi en spännande möjlighet att få arbeta med ett utvecklande jobb inom svensk växtodling tillsammans med ett engagerat och stöttande team. Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta och lönsamhet för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning med mera.

Vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete med varierande uppgifter under året beroende på säsong. Utgångspunkten för ditt arbete är att sträva efter kvalitet och effektivitet i alla led. Du kommer att ingå i ett team av försökstekniker som arbetar tätt tillsammans. Det är ett omväxlande jobb där varje dag är unik och utmaningarna är många.

Placeringsort: Borgeby utanför Lund eller Skepparslöv utanför Kristianstad.

Tjänsten inleds som en provanställning under 6 månader.

Om dig

För att lyckas och trivas hos oss har du en lantbruksutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom växtodling. Du har god kunskap av att framföra lantbruksmaskiner. Vi ser gärna att du har erfarenhet av maskinservice och du får gärna ha arbetat på gård eller drivit egen gård tidigare. B-körkort är ett krav för tjänsten, BE-körkort är önskvärt. Det är meriterande om du har kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen och har sprutcertifikat.

Som person har du stort intresse av växtodling/lantbruk. Du är noggrann, engagerad och kvalitetsmedveten. Du har förmåga och trivs med att jobba både självständigt och tillsammans med andra. Du gillar utmaningar och att klura på problemlösningar.

Krav

  • Lantbruksutbildning eller arbetslivserfarenhet inom växtodling
  • B-körkort
  • Erfarenhet och god kunskap av att framföra lantbruksmaskiner

Meriterande

  • BE-körkort
  • Erfarenhet av maskinservice
  • Kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen
  • Arbetat på gård eller drivit egen gård
  • Sprutcertifikat

Frågor om tjänsten?

Ring oss gärna så berättar vi mer. Ulrika Dyrlund Martinsson, avdelningschef för Fältförsök, 010-476 20 31, ulrika.dyrlund-martinsson@hushallningssallskapet.se

Låter det intressant?

Skicka in din ansökan redan nu då urval sker löpande. Sista ansökningsdag är 30 september 2022.  Ansök här

Välkommen med din ansökan!