Hushållningssällskapet Skåne söker försökstekniker

Nu söker vi en försökstekniker! Vi erbjuder dig en spännande möjlighet att få ett utvecklande arbete inom svensk växtodling tillsammans med ett engagerat och stöttande team.

Hushållningssällskapet Skåne har under 200 år varit delaktiga i utvecklingen av Sveriges lantbruk vilket gör oss till en trygg och stabil arbetsgivare med mycket kunskap. Vi är lantbrukarnas stöd och bedriver en mycket välrenommerad fältförsöksverksamhet med ca 450 försök om året, där kvalitet och utveckling är ledstjärnor.

Om tjänsten

Hushållningssällskapet Skånes fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta och lönsamhet för svenskt lantbruk. Som försökstekniker hos oss får du därmed en spännande roll där utgångspunkten i ditt arbete är att sträva efter kvalitet och effektivitet i alla led. Det är ett omväxlande arbete där varje dag är unik och utmaningarna är många. Vi genomför fältförsök inom bland annat sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning med mera.

Du kommer att ingå i ett team av försökstekniker som arbetar tätt tillsammans.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och roligt arbete med varierande uppgifter under året beroende på säsong. Hos oss får du dessutom möjlighet att vara delaktig i att utveckla framtidens lantbruk!

Placeringsort: Borgeby

Tjänsten inleds som en provanställning under 6 månader

Om dig

För att lyckas och trivas hos oss har du en lantbruksutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom växtodling. Du har god kunskap av att framföra lantbruksmaskiner och du bör ha sprutcertifikat. B-körkort är ett krav för tjänsten, BE är önskvärt. Det är meriterande om du har kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen. Om du har erfarenhet av maskinservice ser vi även det som ett plus.

Som person har du stort intresse av växtodling/lantbruk. Du är noggrann, engagerad och kvalitetsmedveten. Du har förmåga och trivs med att jobba både självständigt och tillsammans med andra. Självklart är du driven och gillar utmaningar.

Frågor om tjänsten? 

Ring oss gärna så berättar vi mer. Ulrika Dyrlund Martinsson, avdelningschef för Fältförsök,
tel. 010-476 20 31, ulrika.dyrlund-martinsson@hushallningssallskapet.se

Ansökan

Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag då urval sker löpande. Sök jobbet här (länk till jobbet.se)

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Lantbruksutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom växtodling
  • God kunskap av att framföra lantbruksmaskiner
  • B-körkort

Meriterande

  • BE-körkort
  • Sprutcertifikat
  • Kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen
  • Erfarenhet av maskinservice