Hushållningssällskapet Skåne söker en utvecklingsinriktad projektledare till fältförsök

Nu söker Hushållningssällskapet Skåne en utvecklingsinriktad projektledare. Har du stort intresse för lantbruk och vill du vara med att utveckla växtodlingen i Sverige? Då kommer du trivas hos oss och vi med dig!

Om verksamheten

Hushållningssällskapet Skåne bedriver en mycket välrenommerad fältförsöksverksamhet med sina ca 450 försök om året, där kvalitet och utveckling är ledstjärnor. Nu erbjuder vi en spännande möjlighet att få arbeta med ett utvecklande jobb inom svensk växtodling tillsammans med ett engagerat och stöttande team. Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta och lönsamhet för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning med mera.

Om tjänsten

Du kommer att vara med och driva det tekniska utvecklingsarbetet inom fältförsök, t ex genom drönarteknik men även i stort utveckla tekniken och metoderna inom fältförsök.  Du kommer att ingå i ett team av kompetenta och dedikerade kollegor som arbetar tätt tillsammans, där vi erbjuder ett stimulerande och roligt arbete med varierande uppgifter under året beroende på säsong. Det är ett omväxlande jobb där varje dag är unik och utmaningarna är många. Utgångspunkten för ditt arbete är att sträva efter kvalitet och effektivitet i alla led.

Placeringsort: På något av våra kontor i Borgeby, Kristianstad eller Borrby

Tjänsten inleds som en provanställning under 6 månader

Krav

  • Lantmästare/agronom eller motsvarande kompetens
  • Arbetslivserfarenhet inom växtodling och växtskydd
  • Erfarenhet av att leda och driva projekt
  • Datorvana och erfarenhet och intresse av att använda ny teknik
  • B-körkort och tillgång till egen bil

Meriterande: Kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen

Om dig

För att lyckas och trivas hos oss ska du vara lantmästare, agronom eller ha motsvarande kompetens. Vi ser även att du har arbetslivserfarenhet inom växtodling och framför allt inom växtskydd. Du har erfarenhet av att leda och driva projekt, har god datorvana samt erfarenhet och intresse av att använda ny teknik, exempelvis drönare. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har kännedom om skadegörare och sjukdomar i växtodlingen.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att få människor med dig. Du är noggrann, engagerad och kvalitetsmedveten. Du har förmåga och trivs med att jobba både självständigt och tillsammans med andra. Självklart är du driven, gillar utmaningar och har ett stort intresse och engagemang för växtodling/lantbruk.

Frågor om tjänsten?

Ring oss gärna så berättar vi mer. Ulrika Dyrlund Martinsson, avdelningschef för Fältförsök, 010 – 476 20 31, ulrika.dyrlund-martinsson@hushallningssallskapet.se

Låter det intressant?

Skicka in din ansökan redan nu då urval sker löpande. Sök via länken  Sista ansökningsdag är 31 augusti 2022.

Välkommen med din ansökan!