Hushållningssällskapet Östergötland söker Växtodlingsrådgivare med inriktning eko och miljö

Hos oss på Hushållningssällskapet möts du av ett team av kompetenta och trevliga medarbetare som alla har ett genuint intresse av att förmedla kunskap och nya rön inom sina respektive fält. Vi arbetar i en modern arbetsmiljö, med fokus inställt på att förbättra förutsättningarna för lantbruk och företagande i Östergötland. Vi erbjuder rådgivning inom miljö, ekonomi och redovisning samt växtodling, både konventionell och ekologisk. Utöver det har vi ett eget lantbruk med fokus på växtodling och en omfattande fältförsöksverksamhet.

Om tjänsten

Den här tjänsten är formbar utifrån din kunskap, erfarenhet och intresse. Vi har behov av en kollega som arbetar med fokus på miljöfrågor men vi har också behov av någon som arbetar med ekologisk växtodlingsrådgivning. En kombination av dessa kompetensområden skulle vara optimalt men din profil och intresse kommer att påverka inriktningen i tjänsten.

Hos oss på Hushållningssällskapet Östergötland kommer du att ingå i ett team av rådgivare med olika inriktningar, där ni kommer att driva vissa projekt tillsammans. Utöver det har du själv ansvar för dina egna projekt och rådgivningar som du driver från start till mål, alltid med kunden i första rummet. Som miljörådgivare gör du bland annat tillståndsansökningar, arbetar med vattenfrågor, energirådgivning, klimatberäkningar, miljörapporter, biotopskyddsdispenser och emissionsberäkningar. Som Växtodlingsrådgivare kommer du att jobba tillsammans med några av de mest erfarna rådgivarna inom ekologisk odling. Vi tar tillsammans med kund fram olika förlag på strategier och växtodlingsplaner för att hjälpa kunden att optimera sin ekologiska odling. Vi arbetar alltid flera rådgivare tillsammans på varje kund. Du kommer självständigt driva egna event, utbildningar och fältvandringar. En del i arbetet inkluderar att läsa och skriva artiklar för att både generera och sprida kunskap.

Kunskapsförmedling är grunden i vår verksamhet vilket sker, via rådgivning hos kund, rådgivningsbrev, utbildningar, mässor och i debatt.

Vi erbjuder dig att arbeta mycket varierat med frihet under ansvar där du har det egna kontoret och fältet som arbetsplats.

 

Din profil

Vi söker en person med utbildningsbakgrund Agronom, Lantmästare, Miljövetare eller liknande . Vi ser helst att du har praktisk erfarenhet från de gröna näringarna. Det är också meriterande med tidigare erfarenhet av rådgivning.

Hos oss är det en förutsättning att man tycker att det är roligt och stimulerande att arbeta med människor. Du behöver också vara driven, kunna leda dig själv och trivas med nya utmaningar.

För att kunna förmedla kunskap på ett bra sätt så krävs också goda kunskaper i att formulera sig, både i tal och skrift.

 

Är du intresserad?

Vi tillämpar löpande urval under rekryteringsprocessen, därför är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 oktober.

Vi har gjort vårt val, och undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan skickas till: rekrytering.e@hushallningssallskapet.se

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta

Johan Hedestad, VD

Tel: 070-829 47 07, e-post: johan.hedestad@hushallningssallskapet.se

 

Per Ståhl, Växtodlingsrådgivare ekologisk produktion

Tel: 070-829 08 24, e-post: per.stahl@hushallningssallskapet.se