Hushållningssällskapet Östergötland söker säsongspersonal till vår försöksstation Klostergården

Hushållningssällskapet Östergötland har välrenommerad försöksverksamhet och erbjuder en möjlighet att få arbeta med ett utvecklande jobb inom svensk växtodling. Du kommer att ingå i ett team som arbetar tätt tillsammans. För säsongen 2023 söker vi en försöksassistent för hela säsongen och en försöksassistent för sommarperioden.

Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning, i alla tänkbara grödor, till nytta för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning. En del av försöken utför vi på vår egen försöksgård Klostergården i Vreta kloster, som även är placeringsort. Det är ett omväxlande arbete där varje dag är unik och arbetsuppgifterna är varierande.

Försöksassistent säsong:

Vi söker dig som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn med intresse för växtodling. Tidigare erfarenhet av fältförsöksarbete är meriterande. Tjänsten är säsongsanställning inom perioden 20 mars – 31 oktober. Körkort minst B är ett krav. Behörighet att hantera kemiska bekämpningsmedel är önskvärt då preparatprovning är en stor del av vårt verksamhetsområde men inte ett krav. Tidsperioden kan diskuteras.

Försöksassistent sommarperioden:

Vi söker dig som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn och/eller ett stort växtodlingsintresse. Tidigare erfarenhet av jordbruk och fältförsöksarbete är meriterande, men studenter inom aktuellt ämne är mycket välkomna att söka. Körkort minst B är ett krav. Tjänsten är säsongsanställning inom perioden 1 juni- 31 augusti. Tidsperioden kan diskuteras.

Placeringsort:

Båda tjänsterna utgår från Vreta Kloster.

För ytterligare information kontakta:

Fältförsöksledare Fredrik Larsson 0707-92 73 28

eller

Biträdande försöksledare Agnes Hellgren, 0708-29 08 25.

 

Skicka din ansökan till: klostergarden@hushallningssallskapet.se

Vi tillsätter tjänsterna löpande så skicka ansökan redan nu, ange vilken tjänst du söker. Sista ansökningsdag är 28 februari 2023.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter här.

 

Hushållningssällskapet Östergötland är en fristående medlemsorganisation med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi är ca 25 medarbetare och finns placerade på Vreta Kluster samt Klostergården och bedriver oberoende rådgivning, fältförsök, utvecklingsarbete och jordbruk. Vi arbetar i samverkan med Hushållningssällskapen över hela landet och är totalt mer än 40 000 medlemmar och ca 800 medarbetare.