Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten söker Vikarie till Kusträsk och Hollsvattnets fiskodlingar

Efterfrågan på vår sättfisk är stor och vi behöver förstärka med en vikarie till Kusträsk och Hollsvattnets fiskodlingar. Nu söker vi dig som har hållbar omtanke om vår fiskproduktion - från rom till utsättning och som vill jobba med att förse Norrbottens sportfiskevatten med frisk fisk från regionala stammar.

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten bildades redan 1814. I mer än 200 år har vi erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna och bedrivit olika former av utvecklingsarbete på landsbygden. Idag är vi en modern kunskapsorganisation som erbjuder och utför företagsrådgivning, konsultuppdrag, utbildning och utvecklingsprojekt inom de gröna näringarna. Därtill driver vi fiskodlingar och försöksverksamhet inom trädgård och lantbruk. Vi har ca 30 medarbetare vid 6 st olika arbetsorter i våra län.

På Kusträsk och Hollsvattnets fiskodlingar kläcker vi fram och säljer fisk – från yngel till ”put and take”. Vi försörjer stora delar av Norrbottens sportfiskevatten och i de flesta fall levererar vi även fisken till kunden. Vår verksamhet är en viktig del av den lokala besöksnäringen och möjliggör fler affärer för andra näringar på landsbygden.

Om tjänsten

Som vikarie på våra fiskodlingar får du lära dig att ta hand om fisken i olika åldrar, utfodra dessa och rengöra fiskbassänger, köra röjsåg samt utplantering och utkörning av fisk. Under vissa perioder kommer du vara själv på odlingen, vilket ställer krav på eget ansvar och noggrannhet.

För att trivas och lyckas hos oss bör du vara arbetsam, händig och tekniskt lagd. Arbetet är stundtals fysiskt krävande och helgarbete kan förekomma.

B-körkort är ett krav.

Vikariatet är på heltid och gäller för perioden 1 maj – 30 november 2023.

Tjänsten är placerad vid Kusträsk och Hollsvattnets fiskodlingar i Bodens kommun.

Mer information om tjänsten

Mattias Olsson, Fiskmästare Kusträsk Fiskodling
070-320 66 31 | mattias.olsson@hushallningssallskapet.se

Ansökan

Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 15 april 2023. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Ansökningshandlingarna skickar du till: infonord@hushallningssallskapet.se
Märk ditt mail med ”Vikarie fiskodling”.