Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge: Vi söker en växtodlingsrådgivare till kontoret i Bräkne-Hoby

Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivarteam inom lantbruk? Är du intresserad av att hålla dig uppdaterad på nyheter gällande växtodling?  En av våra medarbetare går i pension och vi söker därför förstärkning till vår växtodlingsgrupp i Bräkne-Hoby.

Hos oss får du möjlighet att utveckla de gröna näringarna tillsammans med ett team av kunniga och engagerade medarbetare. Vi är specialister på växtodling. Kunderna anlitar oss både för helhetsrådgivning och för fristående uppdrag inom tex miljö eller företagsstödsansökningar.  Du kommer att ingå i ett arbetslag där teamen har kompetens inom växtodling, husdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg, ekonomi och skog.

Som rådgivare inom växtodling är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bedriva rådgivning i fält och att upprätta växtodlingsplaner, samt vara ett bollplank för kunderna och sätta upp riktlinjerna för deras växtodling. Våra kunder är några av de mest kunniga lantbruksföretagarna i länet, vilket gör rådgivarrollen både utmanande och utvecklande. Du arbetar med befintliga kunder som i huvudsak odlar spannmål, oljeväxter, stärkelsepotatis, vall och majs, men även sockerbetor, jordgubbar och grönsaker.

I arbetet ingår även att upprätta SAM-ansökningar, skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar mm.

Vi söker dig som är strukturerad, förtroendeingivande, serviceinriktad, och har en stark egen drivkraft. Du trivs med att arbeta självständigt, har en god känsla för kvalitet och är bra på att kommunicera med kunder på ett pedagogiskt sätt både i tal och i skrift.
Du tycker om att ha många olika kontaktytor och har en förmåga att anpassa dig och bemöta olika typer av kunder. Vi tror att du som söker är agronom, lantmästare eller motsvarande med inriktning mot växtodling, och har några års erfarenhet inom branschen. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med specialgrödor, tex grönsaker eller jordgubbar är det meriterande.

 I rollen ingår:

  • att arbeta som rådgivare mot lantbrukare i länet, både individuellt och i grupp.
  • fältrådgivning, växtodlingsplanering och att upprätta SAM-ansökan.
  • Arrangera kurser, kundträffar och hålla föredrag

Beroende på intresse och kompetens finns det möjlighet att arbeta med andra uppdrag inom vår verksamhetsidé. Tjänsten innebär en stor utvecklingspotential för dig som person.

Gemensamt för alla våra uppdrag är att vi på Hushållningssällskapet har en oberoende roll. Oberoendet skattas högt av våra uppdragsgivare, som huvudsakligen finns inom den gröna näringen.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med möjlighet till balans mellan arbete och fritid, delaktighet och erfarenhetsutbyte med andra kollegor. På Hushållningssällskapet arbetar vi med kunskap för att utveckla det gröna näringslivet.

Tillträdesdatum sker efter överenskommelse. Placeringsort för tjänsten är Bräkne-Hoby. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Birgitta Jonasson, tel 070-602 54 20, epost birgitta.jonasson@hushallningssallskapet.se.

Sista ansökningsdag är den 15 maj 2021.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, därför är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt till e-postadress jobb.h@hushallningssallskapet.se

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs hur vi behandlingar dina personuppgifter här.