Hushållningssällskapet Jönköping söker ekonomiansvarig

Lockas du av möjligheten att få arbeta i en verksamhet som bidrar till samhällsnytta och där hushållning med jordens resurser är centralt? Föredrar du dessutom att jobba i en roll nära verksamheten? Då kan jobbet som Ekonomiansvarig hos Hushållningssällskapet Jönköping, vara något för dig.

Vår nuvarande ekonomiansvarig går i pension och vi söker därför en ersättare.

Vad innebär rollen som ekonomiansvarig?

Som ekonomiansvarig på Hushållningssällskapet Jönköping ansvarar du för budget- och prognosarbete på kort och lång sikt samt bokslut. Du kommer arbeta nära VD och ingår i ledningsgruppen. Viktigt i rollen är att arbeta verksamhetsnära som stöd i affärsutveckling och vara med i det fortsatt arbetet med digitalisering inom företaget. Du ingår i funktionen Affärsstöd och samarbetar med kollegor vid andra Hushållningssällskap som använder samma affärssystem. Du ingår också i Hushållningssällskapets nationella nätverk för ekonomiansvariga.

Arbetsuppgifter:

 • Löpande arbete i vårt affärssystem Visma Business
 • Månad-, kvartal- och årsbokslut
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Fungera som controller och agera beslutsstöd för VD och ledningsgrupp
 • Månatlig rapportering till styrelse och ledning
 • Budget- och prognosarbete
 • Utveckla processer och rutiner

Placeringsort: Huskvarna. 

Vem är du?

För att trivas i denna roll är du en serviceinriktad, kommunikativ och utvecklingsorienterad person. Du är rationell, har en analytisk förmåga, är strukturerad och har en strategisk helhetssyn. Vidare är du professionell och har en prestigelös attityd.

Du har förmåga att arbeta fokuserat och komma i mål med dina arbetsuppgifter. Du är således van att arbeta självständigt, du trivs med tempo och får saker att hända. Du har ett driv och ett engagemang i ditt arbete och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen. Vi söker dig som har några års erfarenhet i rollen som ekonomiansvarig eller dig som vill ta steget att ha ekonomiansvaret.

Meriterande kan vara

 • Erfarenhet av arbete i Visma Business
 • Erfarenhet av projektredovisning (offentligt finansierade projekt)
 • Erfarenhet av Gröna näringarna
 • Erfarenhet av arbete med HR-frågor

Vad kan Hushållningssällskapet Jönköping erbjuda dig?

Hos Hushållningssällskapet får du möjlighet att bli del av en organisation som främjar den gröna näringen. Här finns engagerade medarbetare som du kommer ha nära samarbete med. Här råder det korta beslutsvägar och det finns goda möjligheter att påverka din egen roll. Organisationen präglas av en familjär miljö. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Sök tjänsten i dag!

Vid frågor är du välkommen att kontakta Vd Frida Carlsson, frida.carlsson@hushallningssallskapet.se 0708-29 09 76

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast den 14 januari 2022.

Skicka ansökan till frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Hushållningssällskapet består av 15 fristående medlemsorganisationer med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi bedriver rådgivning, utvecklingsarbete, fältförsök samt gymnasieutbildning.