Försökstekniker, säsongsanställning

Vi söker en medarbetare till tjänsten som försökstekniker till Hushållningssällskapets försöksstation Torslunda Öland.

Som en medarbetare i team odlarservice arbetar du under eget ansvar i ditt område och har samtidigt kontinuerlig kontakt med övriga i teamet. Gemensamt för alla våra uppdrag är att vi på Hushållningssällskapet har en oberoende roll. Oberoendet skattas högt av våra uppdragsgivare, som huvudsakligen finns inom den gröna näringen.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med möjlighet till balans mellan arbete och fritid, delaktighet och erfarenhetsutbyte med andra kollegor. På Hushållningssällskapet arbetar vi med kunskap för att utveckla det gröna näringslivet.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge har en väl utvecklad fältförsöksverksamhet som genomförs i samarbete med flera olika försöksvärdar. Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet i alla tänkbara grödor som till exempel vall, spannmål, oljeväxter, bönor & lök.

Försök genomförs med bland annat sortprovning, växtskydd & bevattning.

Du kommer oftast jobba tillsammans med en kollega, men även självständigt arbete förekommer. Vill du ha ett utvecklande arbete där du lär dig mycket om växtodling med varierande arbetsuppgifter så är det här jobbet för dig.

I rollen ingår:

  • att utföra alla förekommande arbeten i försöken såsom sådd, graderingar, behandlingar, skörd etc.
  • att utföra markkarteringsuppdrag som vi genomför inom våra tre län som är vårt verksamhetsområde.

Detta är en möjlighet för dig som:

  • har en grundläggande utbildning eller erfarenhet från växtodling i lantbruket och gärna ett tillstånd för användning av växtskyddsmedel.
  • är strukturerad, noggrann och som vill lära sig mycket om växtodling. Vi sätter stort värde på personliga egenskaper som vi tror passar in i vårt team.
  • har goda kunskaper i det svenska språket då tjänsten kräver det.

Tjänsten är deltid 50% (högre tjänstgöringsgrad kan bli aktuellt) under säsong och kräver körkort minst B (E-behörighet är meriterande).

Säsongsanställning 50% från 2021-03-18 till 2021-11-05.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Försöksledare Jan-Olov Karlsson 070 287 63 63, jan-olov.karlsson@hushallningssallskapet.se

Vi vill ha din ansökan senast den 8 februari 2021 till e-postadress jobb.h@hushallningssallskapet.se

 

Välkommen med din ansökan!

Hushållningssällskapet är en kunskapsorganisation. Vi producerar och levererar kunskap för hållbar utveckling och lönsamhet i landsbygdens näringar.
I hushållningssällskapen över hela landet är vi ca 30 000 medlemmar och ca 700 medarbetare.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge är ett av landets största Hushållningssällskap. Vi bedriver rådgivning, certifieringsverksamhet, fältförsök, gymnasie- och yrkesutbildning samt utvecklingsarbete m.m. Vi har ca 2 500 medlemmar och omsätter omkring 180 miljoner kronor per år och är drygt 200 anställda.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.hushallningssallskapet.se

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs hur vi behandlingar dina personuppgifter här. (Öppnas i ett nytt fönster/flik).