Försökstekniker, Logården Grästorp

Hushållningssällskapet Västra har en omfattande försöksverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett mycket utvecklande jobb inom svensk växtodling.

Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök samt jord-och spannmålsanalyser med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning m.m.

Vi har en egen laboratorieverksamhet för bland annat jord- och spannmålsanalyser, vilket innebär att du även vid behov kan komma att arbeta med laborativa arbetsuppgifter. En större del av försöken utför vi på vår egen försöksgård Logården i Grästorp som även är placeringsort. Hos oss får du möjlighet att vara delaktig i att utveckla framtidens lantbruk!

Vi söker en praktisk person som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn och/eller ett stort växtodlingsintresse. Tidigare erfarenhet av jordbruk, fältförsöksarbete, såväl som maskinkörning är meriterande. Då vårt arbetssätt är att jobba i team är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Men även att kunna arbeta under eget ansvar är en viktig egenskap hos den vi söker.

Arbetsuppgifter: Du är med och planerar och lägger ut fältförsök. Du kommer att använda dig av lantbruksmaskiner anpassade för fältförsök men även arbeta en del med graderingar. All försöksrapportering sker digitalt i program som Excel, Word och NFTS. Arbetet i labbet kan exempelvis innefatta spannmålsanalyser, bland annat i form av Falltalsanalyser och NIR-teknologi. En kombination av fältarbete och arbete i labb ger en variation i arbetsuppgifter. Tyngre lyft kan förekomma.
B-körkort är ett krav. BE och C-körkort samt sprutcertifikat är meriterande men ej ett krav.

Tjänsten är en säsongsanställning med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 1 mars eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 31 januari 2023 men vi behandlar ansökningar löpande.

Ytterligare information kontakta platschef Pär Davidsson 0511-24885 eller vik försöksledare Henrik Leijon 0511-24879

Sänd ansökan snarast till par.davidsson@hushallningssallskapet.se . Vi behandlar ansökningar vartefter de kommer in.

Välkommen med din ansökan!