Energirådgivare Skåne

Vill du hjälpa lantbrukare med lönsamma energisatsningar och energibesparingar? Vi söker dig som har kunskap om och intresse för olika energilösningar inom lantbrukssektorn och vill arbeta i en rådgivande roll. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utvecklande arbete där du blir en viktig pusselbit i lantbruksföretagarens framgång.

Vill du bli en i gänget av landets vassaste rådgivare?

Är du lockad av rådgivarrollen och vill kombinera kunskap, erfarenhet och social kompetens i din vardag? Hos oss finns en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter. Med en stor portion eget driv kan arbetet till stor del utformas av dig själv. Du ingår i en nationell grupp med energirådgivare där vi samarbetar och utvecklas tillsammans. Du kommer också att samarbeta med våra rådgivare inom affärsområden som bygg, ekonomi, redovisning, miljö och växtodling, något som gör din arbetsdag full av trevliga, kloka kollegor, positiv energi och arbetsglädje!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning till lantbrukare vid nysatsning på bl.a. biogas, energikartläggning, solceller, gårdspannor och energieffektivisering på befintliga anläggningar.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Erfarenhet av rådgivning och praktisk erfarenhet är meriterande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ingenjör, agronom, lantmästare eller likvärdig utbildning alternativt erfarenhet inom energi och lantbruk. Du behöver inte ha en lantbruksutbildning, men förståelse för svenskt lantbruk.
Arbetsplatsen omfattas av svenska kollektivavtal och tjänsten är på heltid/deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Placeringsort: Skepparslöv, Borgeby, Borrby, Munka Ljungby

Omfattning: Heltid/Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

 

Frågor om tjänsten? 
Nils Helmersson, affärsområdeschef Energi, 010-476 22 28, nils.helmersson@hushallningssallskapet.se
Pär Martinsson, vd, tel. 010-476 22 01, par.martinsson@hushallningssallskapet.se

Jobbet söks externt via jobbet.se Klicka här för att komma till ansökan

 

 

Om arbetsgivaren – HIR Skåne AB

HIR Skåne är ett ledande konsultföretag inom lantbruk och trädgård. Vår affärsidé är att optimera lantbrukarnas produktion genom personlig rådgivning och att vara en kunskapsorganisation som utvecklar svenskt lantbruk. Vi är huvudarrangör av Borgeby Fältdagar, norra Europas ledande lantbruksmässa i fält. Hos oss finns flera av Sveriges främsta rådgivare inom växtodling, horto, husdjur, miljö, vatten, energi, bygg, ekonomi och marknad. Vi har både djup sakkunskap och omfattande praktisk erfarenhet. HIR Skåne ägs av Hushållningssällskapet Skåne och av medarbetarna, dvs vi är oberoende och fria från kommersiella intressen. Vi är för närvarande 80 medarbetare och omsätter cirka 80 miljoner kronor.