Energirådgivare Hushållningssällskapet Västra

Vill du hjälpa lantbrukare med lönsamma energisatsningar och energibesparingar? Vi söker dig som har kunskap om och intresse för olika energilösningar inom lantbrukssektorn och vill arbeta i en rådgivande roll. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utvecklande arbete där du blir en viktig pusselbit i lantbruksföretagarens framgång.

Hushållningssällskapet Västra bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag verksamma i Västra Götalands och Värmlands län.

Är du lockad av rådgivarrollen och vill kombinera kunskap, erfarenhet och social kompetens i din vardag? Hos oss finns en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter. Med en stor portion eget driv kan arbetet till stor del utformas av dig själv. Du ingår i en nationell grupp med energirådgivare där vi samarbetar och utvecklas tillsammans. Du kommer också att samarbeta med våra rådgivare inom affärsområden som bygg, ekonomi, miljö och växtodling, något som gör din arbetsdag full av trevliga, kloka kollegor, positiv energi och arbetsglädje!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning till lantbrukare vid nysatsning på bl.a. solceller, gårdspannor och biogas samt energikartläggning och energieffektivisering på befintliga anläggningar.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Erfarenhet av rådgivning och praktisk erfarenhet är meriterande.

Vi söker dig som är utbildad agronom, lantmästare eller ingenjör med lämplig inriktning eller likvärdig utbildning alt erfarenhet inom energi och lantbruk. Du behöver inte ha en lantbruksutbildning, men förståelse för svenskt lantbruk.
Arbetsplatsen omfattas av svenska kollektivavtal och tjänsten är på heltid/deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Skara, Vänersborg eller Karlstad

Kontaktpersoner 
Sofia Hedlund, affärsområdeschef, 070–829 09 21
Linus Andersson, facklig företrädare Naturvetarna, 0511–248 89

Ansökan med CV till: 

Sofia Hedlund
sofia.hedlund@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet Västra
Ventilgatan5c
653 45 Karlstad

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 13 januari 2023