Ekonomer till Jämtland

Hushållningssällskapet Jämtland har vuxit starkt de senaste åren och vi fortsätter att utvecklas. Vi söker därför ytterligare kompetens i form av ekonomer för organisationens interna ekonomi och/eller ekonomirådgivare till våra kunder.

Vi söker dig som vill utveckla affärsmässiga lösningar till företag. Du är proaktiv och van vid att ta självständiga beslut. Arbetet innebär även kontakter med myndigheter och andra organisationer där kommunikationsförmåga är viktigt.

Rollen som ekonom innefattar att hantera organisationens interna ekonomi. Rollen innebär också vara en del i konsultorganisationen inom framför allt de gröna näringarna – jord, skog och vattenbruk. Arbetet innebär, upprättande av ekonomiska verksamhetsbudgets samt uppföljning, likviditets och investeringsplanering, kapitalförvaltning, kontakter med redovisnings och revisionsbyråer.

Som ekonomirådgivare är arbetsuppgifterna likartade som ovan men med i första hand en tydlig rådgivarfunktion för att kunna stötta kunderna i deras ekonomiska beslut, och deras kontakter med tex banker, myndigheter och andra externa aktörer.

Vi önskar att du är högskoleutbildad inom ekonomi. Kvalificerande är att ha praktisk erfarenhet av redovisning, bokslut, controllerfunktion, ekonomisk rådgivning. Vi ser gärna också att du har erfarenhet från ägarledda verksamheter såsom enskild firma och eller aktiebolag. Hög trovärdighet bland och kunskap om länets företagare ses som meriterande. Språkkunskaper är meriterande liksom internationell erfarenhet.

Hushållningssällskapet Jämtland är en oberoende rådgivningsorganisation med visionen att skapa hållbart företagande inom de gröna näringarna. Det senaste året har vi utvecklats starkt och bedriver nu rådgivning både i länet och i samarbete med andra Hushållningssällskap i resten av landet. Vår målsättning är att växa ytterligare. Vi har roligt på jobbet och det finns ett starkt gemensamt driv framåt i personalgruppen. Hushållningssällskapet Jämtland har fokus på helhetsrådgivare till lantbrukare och andra företagare som vill vara i framkant i sin produktion. Vi jobbar mycket med hållbarhets- och effektivitetsfrågor. Genom att arbeta på Hushållningssällskapet får du tillgång till en bred kompetensbas och möjlighet till personlig utveckling genom organisationens rikstäckande nät av oberoende kompetens för näringslivet. Det är styrkan i Hushållningssällskapet.

 

Vi har vårt kontor i Östersund men tillämpar olika placeringsalternativ. Vi önskar att du har B-körkort. Sista ansökningsdag 2023-03-20

 

Skicka din ansökan märkt ”Rådgivare” till:

hush.z@hushallningssallskapet.se

 

Frågor om tjänsten besvaras av

Karin Ahlberg-Eliasson, VD Hushållningssällskapet Jämtland, 063-15 52 01

Karin.eliasson@hushallningssallskapet.se