Ekonomichef/controller till Hushållningssällskapet Sjuhärad och Rådgivarna i Sjuhärad

Vill du arbeta för att stärka utvecklingen av lantbruks- och landsbygdsföretag? Vi har en bred verksamhet inom ekonomi, växtodling, skog och animalieproduktion inom Rådgivarna. Inom Hushållningssällskapet Sjuhärad bedrivs forskning och försöksverksamhet samt utbildning genom Strömma Naturbrukscentrum. 

Huvudkontoret finns på Landsbygdens Rådgivningscentrum i Länghem några mil från Borås. Vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö med härliga kollegor och korta beslutsvägar. Besök oss gärna på www.radgivarna.nu och www.hushallningssallskapet.se/sjuharad 

Vi söker nu en controller/ekonomichef som vill vara med och bidra till utveckling och ökad lönsamhet för landsbygds- och lantbruksföretagare i Sjuhärad. Vi söker dig som har:

  • Civilekonomexamen eller motsvarande
  • vana av att arbete i en företagsstruktur med flera bolag
  • erfarenhet av controllerrollen
  • vana att arbeta med affärsutveckling
  • erfarenhet av att leda och utveckla analys-, budget- och prognosarbete
  • goda redovisningskunskaper och erfarenhet av bokslut
  • mycket god kunskap inom Excel och övriga Office-program
  • erfarenhet av VISMA

Som person har du lätt för att samarbeta, är positiv, drivande och prestigelös. Du tycker om att arbeta självständigt och proaktivt. Du ser det som naturligt att ständigt utveckla och förbättra arbetsuppgifter och processer. Därtill ser vi gärna att du har lätt för att prioritera ditt arbete och klarar av att leverera hög kvalitet även under tidspress.

Som Controller har du det övergripande ansvaret för bolagets interna rapportering och för budget, analys, prognoser samt uppföljning i företaget. Du kommer jobba nära VD och förutom två kompetenta ekonomiassistenter, ha ett team av ekonomirådgivare att bolla frågor med.

Välkommen med din ansökan till jonas.bodenhem@hushallningssallskapet.se

Vi vill ha din ansökan senast den 15 oktober.

För ytterligare information kontakta VD Jonas Bodenhem på telefon 0325-618 610.

Verksamheten består av flera företag och stiftelser. Rådgivarna bedriver rådgivning och service gentemot lantbruk och landsbygdsföretag. Försöksverksamhet och FoU, Strömma naturbrukscentrum i Sätila samt Rådde Gård i Länghem med stiftelser drivs av Hushållningssällskapet Sjuhärad. Det finns 15 Hushållningssällskap utspridda över hela Sverige med ett gemensamt förbund. Både Rådgivarna och Hushållningssällskapet är medlemsstyrda organisationer som arbetar för utveckling av svensk landsbygd.