Chef för fältförsöksverksamheten

Lockas du av möjligheten att få arbeta i en verksamhet som bidrar till samhällsnytta och där hushållning med jordens resurser är centralt? Vill du vara med och utveckla det skånska lantbruket? Är du dessutom en naturlig ledare? Då kan jobbet som chef för fältförsöksverksamheten vara något för dig!

 

Om tjänsten
Hushållningssällskapet Skåne är med sina ca 450 försök om året marknadsledande i branschen. Tillsammans med representanter för lantbruksnäringen skapar vi kunskap till nytta för Sveriges lantbrukare.

I rollen som chef för fältförsöksverksamheten ansvarar du, med hjälp av fältförsöksledare för en grupp med 30 engagerade och kompetenta medarbetare. Du rapporterar direkt till vd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har intresse för växtodling och lantbruk med förståelse för fältförsök eller har erfarenhet från liknande verksamhet. Du ska ha arbetat som chef tidigare och är bekväm i ledarrollen. Kommunikation är en viktig grundpelare eftersom vi befinner oss på tre olika platser i Skåne.

Som bra ledare måste du vara lyhörd, ha förmåga att fatta beslut, vara tydlig i ditt budskap och ha lätt för att samarbeta och skapa förtroende. Vi vill att du ska vara affärsinriktad med förmåga att bygga upp och bibehålla goda kundrelationer.
Vidare är du strategisk, organisatorisk och är med och driver utvecklingen av vår försöksverksamhet framåt.

Du ska vara lantmästare, agronom eller har motsvarande kompetens. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Placeringsort
Kristianstad och Borgeby

Frågor om tjänsten?
Ring oss gärna så berättar vi mer. Ulrika Dyrlund Martinsson, marknad/utvecklingsansvarig för fältförsöksavdelningen, 010 – 476 20 31, eller Sven Fajersson, VD 010 – 476 20 01

Facklig företrädare för Naturvetarna
Bengt Jönsson, tel. 010-476 22 20

Sista ansökningsdag är den 18 februari 2021.

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Flerårig erfarenhet som chef
  • Utbildning som lantmästare, agronom eller motsvarande
  • Körkort och tillgång till egen bil

Om arbetsgivaren – Hushållningssällskapet Skåne

Hushållningssällskapet Skåne med dotterbolag bedriver verksamhet på nio platser i Skåne och har cirka 160 årsanställda. Koncernen omsätter drygt 200 mkr. Vår kärnverksamhet är att utveckla skånskt lantbruk och landsbygd till nytta för dess företagare. Vi driver även Bjärsjölagårds Slott & Konferens och verkar därmed i hela kedjan från jord till bord. Rådgivning och förvaltning är förlagda till dotterbolagen HIR Skåne AB och Hushållningssällskapets Skogs- och Lantbruksförvaltning AB. I koncernen ingår även Önnestadsgymnasiet/HUSKAB med inriktning mot lantbruk och skog. Vi delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer!