Byggrådgivare Hushållningssällskapet Västra

Vi söker ytterligare en byggrådgivare på Hushållningssällskapet Västra. Vill du bli en del av teamet och jobba som rådgivare till lantbrukare som ska bygga stall och andra ekonomibyggnader? Ett omväxlande och utvecklande arbete där du får vara med och utveckla lantbruksföretagen.

Vi bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag verksamma i Västra Götalands och Värmlands län.

Är du lockad av rådgivarrollen som kräver en kombination av kunskap/erfarenhet och social förmåga? Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter. Med en stor portion eget driv kan arbetets utformning till stor del påverkas av dig själv. Du ingår i en grupp med tre byggrådgivare där vi samarbetar och utvecklar tillsammans samt ett nationellt nätverk av byggrådgivare på Hushållningssällskapet. Du kommer också att samarbeta med våra rådgivare inom ekonomi, lantbruksdjur, miljö och växtodlare vilket gör att vi kan erbjuda en mycket stimulerade arbetsmiljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning till lantbrukare under hela byggprocessen, från det att en tanke om byggnation väckts till att byggnaden står på plats. Vi jobbar både i planeringsfasen och tar fram olika förslagsskisser till att se till att alla myndighetstillstånd finns och upphandling och byggledning under byggnationen. Vi arbetar främst med stall för nötkreatur, får och häst samt andra lantbruksbyggnationer.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara intresserad, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt.
Erfarenhet av rådgivning och praktisk erfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du har kompetens inom entreprenadjuridik och byggledning.

Vi söker dig som är utbildad agronom, lantmästare eller ingenjör med lämplig inriktning eller likvärdig utbildning alt erfarenhet inom bygg och lantbruk.
Arbetsplatsen omfattas av svenska kollektivavtal och tjänsten är på heltid/deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: enligt överenskommelse
Placeringsort: Skara eller Vänersborg

Kontaktpersoner 
Sofia Hedlund, affärsområdeschef, 070-8290921

Ansökan med CV till: 
Sofia Hedlund
sofia.hedlund@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet Västra
Ventilgatan5c
653 45 Karlstad

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 13 januari 2023