Affärsorienterad senior redovisningskonsult

Hushållningssällskapet Västra bedriver verksamhet i Västra Götaland och Värmland, med utgångspunkt från Skara, Karlstad och Vänersborg. Vårt ekonomiteam består idag av 8 personer, men vi behöver bli fler och söker nu en senior redovisningsekonom. Att jobba som redovisningskonsult hos oss är inte som vilken redovisningstjänst som helst – det är roligare!

Här får du nämligen ta ett helhetsgrepp i spännande projekt och arbeta över affärsområdesgränserna för att ge våra kunder förstklassig ekonomisk rådgivning.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett regionalt och nationellt nätverk med ekonomirådgivare vars inriktning är redovisning, ekonomistyrning och företagsutveckling. Vi jobbar främst med små och medelstora företag inom i första hand de gröna näringarna. Det innebär att du kommer arbeta nära produktionslantbruket och landsbygdsföretagandet.

Som senior redovisningskonsult är du van att hantera redovisningsarbete, bokslut, deklarationer, moms och skatt för små och medelstora företag. Du kommer även att ha huvudansvar för Hushållningssällskapet Västras dotterbolag samt ett antal stiftelser och fonder som de förvaltar.

Ett nära samarbete med företagsekonomerna öppnar många dörrar för kompetensutveckling – perfekt för dig som vill utvecklas brett och lära dig mycket inom andra områden. Som senior redovisningskonsult blir du även stödperson med ämnesområdesansvar för våra mer juniora konsulter.

Tycker du om att motivera och utveckla andra? Gillar du att vara proaktiv och ta egna initiativ för att hitta nya kunder? Bra, det är nämligen egenskaper som passar för denna tjänst!

Bredden är vår styrka

Låt oss ta ett exempel. En av våra kunder ska bygga ett ungdjursstall. I projektet involveras olika experter, där du som redovisningskonsult har en viktig roll. Bland annat får du fördjupa dig i allt från skattekonsekvenser till bidragsmöjligheter. Du kommer även att ha en rådgivande roll kring vilken typ av bolagsform som passar kundens verksamhet, fungera som expert vid  generations- och ägarskiften och mycket, mycket annat på vägen.

Vem är du?
Du är en senior person som kan utveckla vår redovisningsverksamhet och fungera som en brygga mellan företagsekonomi och redovisning. Vi ser därför att du har minst 3 års erfarenhet från likvärdigt arbete. Redovisning, redovisningsarbete, bokslut och deklarationer för olika företagsformer är vardagsmat för dig. Har du erfarenhet av rådgivning kring ägar- och generationsskiftenskifte och/eller har någon typ av auktorisation så är du en guldkandidat i våra ögon.

Du är som person utåtriktad och drivs av att hitta nya affärsmöjligheter. Du delar gärna med dig av din kunskap till dina juniora kollegor och gör alltid ditt yttersta för att hitta den absolut bästa lösningen för våra kunder.

Tjänsten är på heltid med placering i Skara.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsintervjuer görs löpande, sista ansökningsdag är 19 augusti.

Frågor om tjänsten besvaras av:
Johan Börjeson, affärsområdeschef ekonomi, tfn 0708-76 75 99
Ove Conradsson, VD, tfn 0708-40 17 71 eller ove.konradsson@hushållningssällskapet.se

Välkommen med din ansökan som du mailar till  rekrytering@hushallningssällskapet.se