Affärsområdeschef till Västra – växtodling, fältförsök och laboratorium

Vi söker en affärsområdeschef som tillsammans med medarbetarna ska fortsätta utveckla verksamheten i Hushållningssällskapet Västra. Nuvarande affärsområdeschef har efter framgångsrikt ledarskap nu rekryterats som vd för Västra.

Affärsområde Växtodling, fältförsök och laboratorium tillhandahåller en bred och oberoende palett av såväl utförande av försök och analyser samt rådgivnings och utvecklingstjänster inom växtodling. Vi vänder vårt kundfokus mot lantbrukare, småföretagare och andra typer av organisationer inom den gröna sektorn. I rollen som affärsområdeschef kommer ditt fokus vara ledarskap och att utveckla verksamheten mot ökad lönsamhet, liksom fler och ännu fler nöjda kunder!

Vi verkar främst i området runt Vänern (Västra Götaland och Värmland), men har också nationella och internationella uppdrag. Våra rådgivare är lokalt förankrade, nära det lokala samhället och har stora lokala kontaktnät att luta sig emot. Vi har nära kontakt med forsknings- och utvecklingsaktörer. Vår uppgift är att omvandla teori till praktik och vice versa.

Arbetsbeskrivning
Som affärsområdeschef har du resultat- och personalansvar för affärsområde växtodling, försök och laboratorium. Du leder och planerar verksamheten genom att coacha, inspirera och utveckla medarbetarna inom affärsområdet till ett starkt team med energi och framåtanda för att öka tillväxt, lönsamhet och kundnöjdhet.

I uppdraget som affärsområdeschef ges du möjligheten att påverka, såväl din egen som verksamhetens framtida utveckling. Du kommer att erbjudas utbildningar och möjlighet att dela erfarenheter med andra kollegor inom hela sfären av Hushållningssällskap. Du ingår i Hushållningssällskapet Västras ledningsgrupp.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med akademisk utbildning, gärna inom växtodling. Du ska ha flerårig arbetslivserfarenhet och erfarenhet av att leda andra människor. Du bör även trivas med att tillsammans med ditt team arbeta mot uppställda mål, och det är meriterande om du har erfarenhet från konsultbranschen inom lantbruk, landsbygd eller från skoglig verksamhet.

Placeringsort: Vänersborg eller Skara

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Vd Ove Konradsson, 0708-53 13 25
Affärsområdeschef Viktoria Bawelin, 0511-248 82

Ansökan skickas senast den 12 augusti till rekrytering@hushallningssallskapet.se märk din ansökan ”Affärsområdeschef”. Vi tillämpar löpande rekrytering. 

Om Hushållningssällskapet
Med kunskap, stort kundfokus och medlemsengagemang utvecklar Hushållningssällskapet det gröna näringslivet. Hushållningssällskapet består av 15 Hushållningssällskap, från norr till söder, från öst till väst. Under 2021 omsatte sällskapen drygt 900 miljoner kronor, och vi fortsätter stadigt att växa. Vi arbetar med lantbrukets och landsbygdens utveckling efter regionala förutsättningar och med våra kunders utmaningar som drivkraft. Sedan över tvåhundra år är Hushållningssällskapet en oberoende aktör som verkar för att hushålla med jordens resurser – därav namnet. Cirka 1000 medarbetare delar en gemensam vision om en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer. Hushållningssällskapet har idag cirka 25 000 medlemmar.