600 kg potatis från Öjebyn Agro Park går till välgörenhet

På försöksgården i Öjebyn odlas potatis i ett av jordbruksförsöken. Skörden, utöver försöksproverna, består i år av ca 600 kg potatis, som i år kommer skänkas till den ideella föreningen LP-kontakten.

Föreningen vänder sig till personer med beroendeproblem och som vill ha stöd och motivation att förändra sin livssituation. Verksamheten drivs i bland annat Boden, Piteå och Skellefteå.

Under två dagar kommer föreningens volontärer plocka potatis som kommer att användas till deras kostnadsfria luncher, som i första hand riktar sig till människor med beroendeproblem, men där ingen hungrig nekas mat.

– Potatisen kommer lagras i vår potatiskällare, vilket förhoppningsvis bidrar till att många munnar blir mättade under vintern, säger Kristina Sigfridsson på Hushållningssällskapet.

Läs mer om Lp-kontakten på deras hemsida.

————————————————————————————————————————————–

Öjebyn Agro Park är norra Sveriges utvecklingscentrum för de gröna näringarna.
Här driver vi försöksodlingar och projekt med koppling till lantbruk, odling, livsmedel, teknik- och landsbygdsutveckling av olika slag. Vår målsättning är att inspirera och tillgodose företagarens krav och önskningar på utveckling och nya innovationer inom trädgårds- och lantbruksnäringen.
Testa din idé med oss, vi hjälper dig vidare!