15-års jubileum för Bondens egen marknad i Umeå

På lördag är det premiär. Lokala livsmedelsproducenter, bönder och odlare dukar upp till skördefest på Kungsgatan vid Vänortsparken i Umeå.

Bondens egen marknad är ett välkänt varumärke över hela landet under vilket små livsmedelsproducenter, bönder och odlare själva sålt sina egna varor. I år är det femtonde året i följd som Hushållningssällskapet anordnar marknaden i Umeå.

– Marknaden brukar vara mycket populär och välbesökt och variationen av produkter är stor med kött, grönsaker, saft, sylt, ost, fisk, bröd, svamp och annat från enbart lokala producenter. Umeås marknad, med ett trettiotal företag, är en av de största Bondens marknader i Sverige. Försäljarna kommer från hela Västerbotten och bidrar med produkter från fjäll till hav, säger Christina Hammarström, projektledare på Hushållningssällskapet.

TV-sänds nationellt
Traditionsenligt gästas Bondens egen marknad av SVTs Go’kväll under två lördagar, där Tv-kockarna tillagar maträtter med lokala råvaror och produkter från marknaden. Inspelningsdagarna är den 22 och 29 augusti.

Bondens egen marknad anordnas på lördagar kl. 10-15 mellan 15 augusti-26 september på Kungsgatan vid Vänortsparken i Umeå.

Kontakt: Christina Hammarström, Hushållningssällskapet, tel. 070-355 05 25

bondens egen pclogga