Design och planering av trädgårdar

Vi hjälper dig att skapa din drömträdgård!

 

Rådgivning

Har du en trädgård och trädgårdsintresse, men vet inte riktigt vad eller hur du ska göra det? Kanske har du kört fast och behöver lite nya infallsvinklar på din trädgård.

Hushållningssällskapets trädgårdskonsulent ger dig rådgivning på plats.

Vid en trädgårdsrådgivning på plats i trädgården kan du pröva dina idéer mot Hushållningssällskapets trädgårdskonsulent. På så sätt utvecklas idén och du får tips på hur den kan förverkligas. Rådgivaren kan också ge nya impulser som hjälper dig att skapa en vacker, trivsam, lättskött och miljövänlig trädgård.

Rådgivningen kan handla om allt från markförberedelser, planlösningar, hårdgjorda ytor och växtval till vilka blommor som passar i balkonglådan.

 

Ritning

För dig som vill göra större förändringar i en gammal trädgård eller har nybyggt hus och en tom trädgård, kan en mer genomarbetad helhetslösning behövas. Hushållningssällskapets trädgårdskonsulent kan då göra en ritning och beskrivning över den nya trädgårdens planering. Vid en sådan planering tas hänsyn till dina önskemål, tomtens förutsättningar, byggnadernas karaktär och tomtens omgivningar.

Ritningen görs skalenlig i plan med detaljerade lösningar för markbyggnadsarbetet. Till ritningen fogas en beskrivning av hur arbetet skall göras, vilka material som bör väljas, särskilda hänsyn som bör tas mm. En detaljerad växtförteckning upprättas utifrån ritningen.

Ritningen och beskrivningen gör det lätt att göra jobbet ”bit för bit” men ändå få ihop en tilltalande helhetslösning på slutet. Med växtförteckningen i handen är det lätt att plocka ut de växter som du behöver när du kommer till handelsträdgården. Du slipper göra misstagen att välja fel växt och plantera den på fel ställe.

 

Du är varmt välkommen att kontakta Hushållningssällskapets trädgårdskonsulent Per Brunström. Vi hjälper dig att skapa din drömträdgård på ett enkelt och trivsamt sätt.

 

Per Brunström 070-597 47 22 e-post: per.brunstrom@hushallningssallskapet.se

 

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.