1. Minska fosfortillförsel genom förbättrad tillgänglighet vid tillväxtens start i majs

    Publicerad | Fältförsök, Växtodling

    Projektet är pågående

    Majs är en gröda med hög tillväxt och stort näringsbehov och odlas till foder till nötkreatur. Stora mängder stallgödsel tillförs ofta och eftersom majs vanligtvis odlas fler år på samma fält har många majsfält högt innehåll av fosfor (P). Trots höga P-klasser rekommenderas en startgiva av fosfor vid majsodling, vilket har visat ge en ökad […]

  2. Nya säljkanaler för lokala livsmedel

    Publicerad | Landsbygdsutveckling

    Projektet är avslutat

    Syftet med projektet har varit att arbeta fram goda exempel på nya säljkanaler för lokala livsmedel och sprida dem.

  3. Kunskapsspridning om fisk från Vänern

    Publicerad | Landsbygdsutveckling

    Projektet är avslutat

    Projektets övergripande syfte är att sprida kunskap och intresse om fisk från Vänern och förädlade produkter från sjön samt att sprida resultat av de genomförda projekten inom Fiskeområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

  4. Kvalitetssäkring av Vänerlöjrom

    Publicerad | Landsbygdsutveckling

    Projektet är avslutat

    Målet med projektet var att starta ett samarbete mellan löjromsproducenter och utveckla ett gemensamt system för kvalitetssäkring av löjrom från Vänern.

  5. Rural Regions 2020 –ett förprojekt inom Interreg IVA KASK

    Publicerad | Landsbygdsutveckling

    Projektet är avslutat

    Rural Regions är ett projekt om hållbar landsbygdsutveckling. Det handlar om att hitta metoder för samhället att få utväxling på insatser som görs för att få tillstånd en hållbar utveckling baserad på landsbygdens resurser. Under 2014 har ett förprojekt genomförts som ska skapa ett ramverk och undersöka möjligheten för ett större genomförandeprojekt. Projektet är ett […]

  6. Vänerfisk på tallriken

    Publicerad | Landsbygdsutveckling, Livsmedel, mat och hälsa

    Projektet är avslutat

    Projektet var ett pilotprojekt för att utreda möjligheten för fiskare i Vänern att leverera fisk till den offentliga måltiden.

  7. Sverige har en rik charktradition

    Publicerad | Livsmedel, mat och hälsa, Mat och företagande

    Projektet är pågående

    Hur rik kan man nu se på ett mer överskådligt sätt tack vare en rapport som nyligen blivit klar.

  8. Lönsam renskötsel

    Publicerad | Landsbygdsutveckling

    Projektet är pågående

    Lönsam renskötsel är ett projekt där de övergripande målen syftar till att renskötarna och renskötarföretagen ska öka den del av försörjningen som kommer från renskötsel, vilket fordrar ökad lönsamhet i branschen.

  9. Välkommen på middag!

    Publicerad | Livsmedel, mat och hälsa

    Projektet är pågående

    ”Välkommen på middag” är ett projekt där vi formar träffar för funktionshindrade och de får en möjlighet att bjuda hem varandra på middag. Inspiration från TV programmet Halv åtta hos mig. Martina Jönsson ansvarar för fyra olika grupper i Halland, i Halmstad, Kungsbacka och Laholm. Parallellt är en grupp i Alingsås igång och en grupp i Borås på […]