Sapere – mat och sensorik

Vill du utforska dina sinnen? Träna upp din förmåga att analysera dina intryck och att uttrycka dig i ord?

Då är Sapere en bra metod! Våra sinnen och vår egen smak står i centrum när vi jobbar enligt Sapere-metoden. Vi arbetar med färger, dofter och konsistenser i maten, vi gör djupdykningar för att lära oss mer om matens egenskaper och blir kanske modigare och säkrare i vår matlagning och smaksättning. Metoden stimulerar till ökad nyfikenhet och att vi vågar prova nya produkter och maträtter.

Sapere-metoden är användbar oavsett om du arbetar med barn eller äldre. När människan blir äldre avtar lukt och smaksinne och då finns det risk att man tappar intresset för mat. På kursen lär vi oss om hur man förstärker smaker och plockar fram aromer som våra matgäster är bekanta med och som ökar matlusten. Mat som väcker minnen.

Matlabbet är ett exempel på hur man kan jobba med Sapere.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.