Robotmjölkning

robotmjolkning

Robotmjölkning går inte att jämföra med mjölkning i ett mjölkstall. Hur väl du lyckas med robotmjölkning beror på stallet och korna. Det handlar om stallinredning, utfodring, skötsel och hantering av djuren.

Den första uppgiften för roboten är att få korna att trivas! För att det ska fungera ska korna vara friska, tycka om sitt kraftfoder och lätt kunna ta sig till roboten. Inget mer och absolut inget mindre. En annan förutsättning för en övergång till robotmjölkning är att du kan organisera arbetet väl. Du är inte bunden till fasta tidpunkter, men arbetar efter ett strikt schema och kontrollistor. Arbetet utgår till stor del från information från datorn.

Korna måste vara helt friska och förbli helt friska, och den tekniska delen måste fungera felfritt. Tänk förebyggande och framåt. ”Det får duga” räcker inte. För att lyckas med robotmjölkning behöver du vara en arbetsledare som kan skilja struntsaker från det viktiga. Du visar omsorg om korna, tänker i processer och är bra på att hantera anläggningsinformation.

Robotmjölkning ger dig en första inblick i vad det innebär att sköta en mjölkrobotanläggning. Boken innehåller mängder av praktisk information, skötselråd och idéer. Författaren Jan Hulsen och Vetvice Group står som garant för en praktisk, komplett och lättillgänglig handledning.

Författare Jan Hulsen, Vetvice®
Översättning Trissa Ellingjord, Vertaalbureau Noorderlicht BV
Utgivare Roodbont Publishers B.V.
©Jan Hulsen 2009
ISBN 978-90-8740-051-4
52 sidor
Pris inklusive moms 299 kr

Robotmjölkning ingår i serien Future Farming®.

vetvice

Roodbont

Köp boken!

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.