Bygg,Energi,Lantbruksdjur,Växtodling

Stort kursutbud 2018

HIR Skåne har många kurser via Landsbygdsprogrammet och Greppa Näringen. Passa på att lära dig något nytt för att optimera din verksamhet, anmäl dig du också!

Kurs – digital sprutjournal

Kom igång med digital fältjournal/sprutjournal. Välkommen på kurs!

Lantraser – från hage till mage

Det finns många skäl till att bevara de svenska lantraserna. Jämfört med de förädlade raserna är produktionsförmågan oftast lägre, men det finns istället många andra mervärden. Lär dig mer om lantraserna! En kursserie om fem tillfällen för dig som är nyfiken på lantraserna som produktionsdjur och som affärsidé.

Fältvandring i grisstall med fokus på stallmiljö

Under fältvandringen diskuterar vi stallmiljöfaktorer som påverkar djurhälsa och miljön som ventilationsprinciper, installationer, utgödslingssystem mm. Du får lära dig att mäta olika stallmiljöparametrar.

Sparsam körning

Kursledare: Fredrik Hallefält, HIR Skåne
Lär dig köra energisnålt. Dagar och platser efter dina önskemål.  Läs mer här>>

Enskild rådgivning inom Greppa Näringen

Vi erbjuder även enskild rådgivning inom Greppa Näringen. Genom denna rådgivning kan du tex få hjälp att göra växtnäringsbalans eller att diskutera frågor kring växtskyddshantering, gödslingsstrategier, dränering, markpackning, energi, stallmiljö och byggfrågor och mycket mer. Se mer information och anmäl intresse här. Se mer information och anmäl intresse här>>

 

Logotyp_EU        logo-skanegreppa_naringen_logotyp_rgb

Aktiviteterna är delfinansierade med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.

 

Dela sidan

Fler nyheter

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.