1. Effekter av svaveltillförsel i ekologisk åkerböna

    Publicerad | Forskning och utveckling, Lantbruksdjur, Växtodling

    Projektet är pågående

    Åkerböna är en viktig fodergröda i ekologisk produktion och den odlade arealen ökar. Otillräcklig svaveltillgänglighet i jorden kan påverka utbyte, proteinhalt, och aminosyrasammansättning. Vi ska undersöka effekten av svaveltillförsel i åkerböna. Målet är att utveckla gödslingsrekommendationer för ett foder med hög avkastning och kvalitet.

  2. Minskad ogräskonkurrens i jordbruksmark

    Publicerad | Fältförsök, Forskning och utveckling, Växtodling

    Projektet är pågående

    Samla in boss för att minska ogrässpridningen med speciell utrustning. Projektledare; Jan Jönsson, Hushållningssällskapet Halland Finansiär; BerteboS stiftelse

  3. Hållbar växtodling

    Publicerad | Fältförsök, Forskning och utveckling, Växtodling

    Projektet är pågående

    Titta på olika odlingssystem, t ex strip tillage. Projektledare; Jan Jönsson, Hushållningssällskapet Halland Finansiär; C R Prytz donationsfond

  4. Minskad vinterdödlighet hos bin

    Publicerad | Forskning och utveckling

    Projektet är avslutat

    Projektet syftade till att hitta metoder för att sprida information och öka implementeringen av bin med VSH-egenskaper. En arbetsgrupp har träffats några gånger och diskuterat hur man kan bygga upp en modell. Workshop har genomförts för att göra en grundlig omvärldsanalys som leddes av Magnus Ljung SLU. Projektet finansierades. av Jordbruksverket. För mera kontakt: Christina […]

  5. Skogsbruk och viltvård i samverkan

    Publicerad | Forskning och utveckling, Skog

    Projektet är pågående

    Hushållningssällskapet är en viktig rådgivande aktör i kontakter med skogsägare och skogsföretag. Genom vår oberoende ställning ska vi samla företrädare för viltförvaltningen och erbjuda en fördjupad insikt i hjortviltstammarnas skötsel.

  6. MegaLegumes –Svenska proteingrödor som industriråvara

    Publicerad | Forskning och utveckling, Grönsaker, bär och frukt, Livsmedel, mat och hälsa, Mat och företagande, Växtodling

    Projektet är pågående

    Målet är att möjliggöra för svenskt jordbruk att långsiktigt och storskaligt producera växtbaserad proteinråvara baserad på fababönor, så som åker- och bondbönor, samt sötlupin till i första hand svensk och i andra hand internationell livsmedelsindustri.

  7. Snabbanalyser av N &K i potatis: nytt webverktyg

    Publicerad | Forskning och utveckling, Grönsaker, bär och frukt, Växtodling

    Projektet är pågående

    Projektet går ut på att utifrån nya nordiska forskningsresultat och mångårig praktisk erfarenhet göra ett rådgivningsverktyg och rådgivningsmaterial för användning av växtnäringsanalyser vid potatisodling.

  8. Nematoder – informationsspridning kring kunskapsläget

    Publicerad | Forskning och utveckling, Grönsaker, bär och frukt, Växtodling

    Projektet är pågående

    Hushållningssällskapet har beviljats medel från Jordbruksverket till projektet ”Nematoder – informationsspridning kring kunskapsläget.”