Om Oss

Hushållningssällskapet Värmland är en oberoende konsultorganisation sedan 1803. Då var uppdraget att förmedla kunskap om hur jorden kunde brukas på bättre sätt, för att få mer och bättre mat på borden. Idag levererar vi oberoende kunskap för utveckling och lönsamhet till landsbygdens nytta.

Bland våra kunder finns flera hundra fantastiska lantbruksföretag, skogsägare, byggentreprenörer, fastighetsägare, kommuner och länsstyrelser, privatpersoner, företagare inom turism, socialt arbete och livsmedelsproduktion samt många andra företagare och organisationer på landsbygden.

Kunderna är givetvis en viktig grupp. En annan är våra medlemmar.  Eftersom vi är en fristående organisation utan offentliga eller privata ägarintressen är sällskapets medlemmar extra värdefulla. De stödjer och granskar vår verksamhet – och de ger oss tyngd i vår kontakt med myndgiheter och organisationer.

Det här står vi för

Oberoende – som hushållningssällskap är vi fristående. Det finns inga ägare eller institutioner som styr vår verksamhet. Vi ger dig råd som ger just dig mer.

Kunskap – Kunskap om företagsutveckling och om landsbygdens och jordens resurser förmedlar vi via individuell rådgivning, grupprådgivning och utbildning.

Utveckling och lönsamhet – Oberoende kunskap utvecklar verksamheten och ökar lönsamheten i hundratals lantbruks-, skogs-, livsmedels-, turism- och landsbygdsföretag.

Landsbygdens nytta – Vårt idémässiga uppdrag är att utveckla den värmländska landsbygdens växtkraft, med kvalificerad kunskap som medel. Det har vi gjort sedan 1803.

 

Ferdinand och Matilda
Ferdinand och Matilda

 

Dela sidan

Investeringsstöd

Den 27 augusti öppnar möjligheten att söka investeringsstöd.

Kontakta oss för hjälp med ansökan och underlag!

Följ vår Facebook-sida

Ett enkelt sätt att ta del av kunskap för landets framtid.

Boken Smaka på Värmland

En kärleksförklaring till de lokala råvarorna.

Hitta ditt inköpsställe här.

Vi är miljödiplomerade!

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.