Mat och företagande

Med mål och marknad i sikte

Ett kurspaket för primärproducenter som vill utveckla sin verksamhet mot förädling och/eller försäljning av produkter (via gårdsbutik/e-handel/torgförsäljning).

Ort: Kalmar (med omnejd) och Kosta Boda
Datum: Kursstart den 11 januari kl 9-17


Kursdel 1 av 4: Marknad och produkt
Datum: 11/1
Tid: 9-17
Plats: Kalmar Slott

  • Hur utmärker sig din produkt och hur hittar du hålet i marknaden?
  • Vem är din kund och hur når du kunden i din marknadsföring?
  • Vilken prisstrategi och vilka marknadskanaler bör du välja?
  • Påbörja/utveckla din marknadsplan!

Föreläsare:

  • Nick Nancholas – Ekonomirådgivare, Hushållningssällskapet Gotland
  • Susanne Welin-Berger – ansvarig för utvecklingsprojekt på Gotland Grönt Centrum

Kursdel 2 av 4: Anläggningar och livsmedelshantering
Datum: 24/1
Tid: 9-17
Plats: Villa Solbacken i Kalmar

  • Hur behöver lokalerna se ut för den produkt du förädlar/säljer?
  • Behövs bygglov och går det att få investeringsstöd?
  • Vad kräver livsmedelslagstiftningen för just din produkt?
  • Vilka hälsofaror finns och hur hanterar man dem?
  • Genomgång av egenkontroll för livsmedel!

Föreläsare:

  • Henrik Karlsson, Byggrådgivare, Hushållningssällskapet Kalmar
  • Tove Stenberg, Matkonsult, Hushållningssällskapet Jönköping

Kursdel 3 av 4: Ekonomi med tydliga mål
Datum: 14/2
Tid: 9-17
Plats: Kosta Boda Art Hotel

  • Lär dig kalkylera (startkalkyl, budget, investeringar m.m)
  • Lär dig hantera ekonomiska nyckeltal (resultat, kassaflöde, vinstmarginal m.m.)
  • Kontrollera dina fasta och rörliga kostnader
  • Lär dig volymberäkning och olika former av prissättning
  • Påbörja/utveckla dina kalkyler!

Föreläsare:

  • Nick Nancholas – Ekonomirådgivare, Hushållningssällskapet Gotland
  • Susanne Welin-Berger – ansvarig för utvecklingsprojekt på Gotland Grönt Centrum

Kursdel 4 av 4: Inspirationsdag med goda exempel
Datum: under V.9
Erfarna personer berättar hur de gått tillväga i uppstart och utveckling. De delar med sig av succéer och fallgropar, samt ger dig goda tips på vägen



Anmälan:
till kursdelar eller hela kurspaketet senast den 3 januari till 0480-156 70 eller pernilla.sjogren@hushallningssallskapet.se

Pris: 700 kr/kurs eller 2000 kr för kurspaketet (ex. moms).

Nedladdningsbart dokument hittar du här (PDF).

Dela sidan

Fler nyheter

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.