Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Väst

 

Vi bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag verksamma i de västra delarna av Västra Götalands län. Efterfrågan på vår rådgivning är stor och vi vill utveckla den vidare. Vi söker därför dig som vill jobba som växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet Väst.

Vi söker dig som vill jobba som HIR-rådgivare inom växtodling och ingå i en driven grupp med andra växtodlingsrådgivare. HIR står för Hushållningssällskapets individuella rådgivning – genom personlig rådgivning optimerar vi lantbrukarnas produktion.

Är du lockad av rådgivarrollen som kräver både samarbetsförmåga och ett stort eget driv? Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande och varierande arbetsuppgifter för dig. Du ingår i en större grupp med drygt 20 växtodlare i två Hushållningssällskap där vi samarbetar och utvecklar tillsammans. Du kommer också att samarbeta med våra rådgivare inom ekonomi, miljö, landsbygd, mat och hälsa vilket gör att vi kan erbjuda en mycket stimulerade arbetsmiljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Arbetet omfattar: bedömning av ogräs och skadegörare, rekommendation av insatsmedel, bearbetningsstrategier samt vara ett bollblank när kunderna planerar kommande växtodlingssäsonger. I arbetet ingår även att skriva nyhetsbrev samt arrangera kurser och genomföra rådgivning inom Greppa Näringen. Det kan även bli aktuellt att arbeta med SAM rådgivning.

Du bör vara självgående och ha en stark motor, vara vetgirig, lyhörd och öppen för utmaningar. Då jobbet innebär mycket personkontakter värderas social kompetens och intresse för människor högt. Vi ser gärna att du också har intresse för miljö och/eller energifrågor då vi har en ökande efterfrågan på dessa tjänster.

  • Erfarenhet av rådgivning och praktisk lantbrukserfarenhet är meriterande.
  • Vi söker dig som är utbildad Agronom eller Lantmästare.
  • Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Tillträde: enligt överenskommelse
Placering: Vänersborg

Kontaktpersoner:
Viktoria Bawelin, affärsområdeschef, 0511-24882

Johan Jacobsson, facklig företrädare Naturvetarna, 0521-725521 johan.jacobsson@hushallningssallskapet.se

Ansökan med CV till:
Viktoria Bawelin
viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se

Hushållningssällskapet Väst
Box 17
462 21 Vänersborg

Ansökningar behandlas löpande, sista ansökningsdag 15 juni 2018.

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.