Redovisningsekonom/financial controller

Hushållningssällskapet Västernorrland söker nu en redovisningsekonom.

Hushållningssällskapet Västernorrland bildades 1805 som landets femte Hushållningssällskap. Idag finns 17 fristående Hushållningssällskap, som tillsammans – och var för sig – verkar för en landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer!

Hushållningssällskapet Västernorrland är en koncern vars verksamhet bedrivs genom fem dotterbolag: Nordvik Höga Kusten kompetens, Y-ekonomi, Västernorrlandsgården, Svensk Fjällröding och HSY Fastighet. Vi omsätter drygt 100 mnkr och har 55 anställda. Därutöver förvaltar vi flertalet stiftelser och har möjlighet att dela ut medaljer under kunglig krona.

Tjänsten:
I rollen som redovisningsekonom arbetar du med kvalificerad redovisning i helhet. Du upprättar månads- och årsbokslut på koncernnivå och följer upp balansräkning, resultaträkning samt andra ekonomiska transaktioner som rör verksamheten. Du ger support till interna och externa kunder och arbetar aktivt för effektivisering och utveckling av rutiner
och processer genom att följa såväl omvärlden som företagets behov. Du ingår i ett team med tre personer och rapporterar till ekonomichef, men arbetar samtidigt nära både VD och verksamhetsansvariga.

Arbetsuppgifter:

  • Upprätta månads- och årsbokslut (K3)
  • Säkerhetsställa att redovisningsprinciper följs
  • Avstämma resultat- och balanskonton
  • Rapportera resultat- och balansräkning till ledning och styrelse
  • Upprätta skattedeklarationer och momsredovisning
  • Delta i budget-/prognosarbete
  • Kunna vara back-up vid ekonomiassistents/löneadministratörs frånvaro

Hushållningssällskapet är ofta ägare till – eller deltagare i – olika utvecklingsprojekt inom de gröna näringarna. Dessa finansieras vanligtvis av EU eller offentliga medel. I rollen ingår att samordna/leda/delta i dessa projekt.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har akademisk examen eller annan relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet. Du har goda kunskaper i Excel och kan självständigt ta fram
koncernbokslut, rapporter och nyckeltal. Tidigare erfarenhet av årsredovisning enligt K3 är meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av, eller intresse för, att leda och/eller samordna projekt (både externa och interna).

Som person är du noggrann, resultatorienterad, prestigelös och gillar att arbeta nära verksamheten.

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2018 till info.y@hushallningssallskapet.se
Märk med ”Redovisningsekonom”. Urval sker löpande.

Kontaktperson
Anna Isaksson, ekonomichef
070-328 48 45
anna.isaksson@hushallningssallskapet.se

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.