Projektledare inom natur- och miljövård med fokus på våtmarker

Vi söker dig som vill arbeta i olika uppdrag med inriktning natur- och miljövård, med fokus på våtmarker och vattenfrågor. Du har ett stort intresse av och engagemang för natur- och miljövårdsfrågor på landsbygden, och vill vara med och utveckla vår verksamhet på detta område.

Arbetsuppgifterna består i att, som projektledare, tillsammans med markägare genomföra miljöförbättrande åtgärder för vattendrag och hav i södra Halland och nordvästra Skåne. Du är också med i våra övriga forsknings- och utvecklingsprojekt, som t.ex. framtagandet och utvecklingen av nya miljöverktyg (Integrerade Skyddszoner och Nivåvåtmarker) och utvärdering av miljö- och naturvårdsnyttor (ekosystemtjänster) från olika åtgärder. Det omfattar bland annat inventeringar av olika organismgrupper, vattenprovtagning, sedimentprovtagning m.m. En viktig del av arbetet består i att vara med och utveckla nya frågeställningar och projekt, och att realisera dessa.

Du kommer att arbeta tillsammans med oss i våtmarksgruppen på Lilla Böslid, strax söder om Halmstad. Vårt verksamhetsområde är till stor del fokuserat på Halland och södra Sverige, men vi driver projekt även i övriga landet samt har ett stort internationellt nätverk och mycket kontakter med forsknings- och utvecklingsorganisationer i Europa.

Hushållningssällskapet Halland är ett av 17 oberoende och självständiga Hushållningssällskap. Vår affärsidé är att stärka och utveckla landsbygdens näringar – genom att vi har hög kompetens och många samarbeten inom och utom Halland.

Kvalifikationer:

Rollen som våtmarkssamordnare ställer krav på eget initiativtagande, stark drivkraft och stort engagemang att genomföra projekt och andra uppdrag. Du har dokumenterad erfarenhet av att initiera, genomföra och rapportera projekt.

Utbildning inom miljövetenskap eller liknande och/eller erfarenhet av arbete med våtmarker och vattenfrågor i jordbrukslandskapet.

God social förmåga och god förmåga att bygga nätverk med markägare, myndigheter, forskare och entreprenörer.

God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning, vilket i din ansökan bör styrkas i bilagor.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Artkunskap (akvatiska evertebrater, växter, amfibier, fåglar) är meriterande.

Bakgrund inom jordbruk är meriterande

Om tjänsten

Omfattning: 100 %

Anställningsform: projektanställning t.o.m. 31 dec 2020, men vi söker någon som har målet att stanna kvar längre, vilket du till viss del själv kan påverka genom att medverka till att nya projekt realiseras.

Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt

Placering: Lilla Böslid, Eldsberga

Frågor om tjänsten? Ring eller maila John Strand, tel 070-843 82 18, john.strand@hushallningssallskapet.se

Facklig kontaktperson: Hanna Åström tel 035-465 38, hanna.astrom@hushallningssallskapet.se

Sista ansökningsdag: 15 december 2018. Vänta inte med att sända in din ansökan. Rekryteringsprocessen startar direkt. Skicka din ansökan till ansokanhalland@hushallningssallskapet.se

Välkommen med din ansökan!

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.