Hushållningssällskapet Sjuhärad söker projektledare inom biogas

Hushållningssällskapet Sjuhärad arbetar för att genom forskning och utveckling ta fram ny kunskap för att ge nytta åt företag och företagare på landsbygden. Vi är engagerade inom biogas, växtodlingsförsök, köttproduktion och driver Strömma Naturbrukscentrum. Vår inriktning är hushållning med resurser och sedan ett antal år har omfattande arbete lagts på utvecklingen av biogas. Vi har bland annat ett fullt utrustat biogaslaboratorium på Rådde gård i Länghem där även Hushållningssällskapet Sjuhärad har sin huvudort.

Hushållningssällskapet Sjuhärad är ett av landets 17 fristående hushållningssällskap som sedan mer än 200 år arbetar för Kunskap för landets framtid.

 

Vi söker nu en projektledare som vill vara med och bidra till utvecklingen av lantbruksbaserad biogas och bioenergi från de gröna näringarna.

Vi söker dig med stort intresse och kunskap inom biogas, bioenergi, teknik samt miljö- och hållbarhetsfrågor. Du har en akademisk examen inom naturvetskap, tex miljövetare, miljöingenjör eller agronom.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att driva ett nationellt projekt om ökad biogasproduktion från lantbruket samt att initiera och driva nya projekt om bla bioenergi och biokol kopplat till lantbruket. Projekten bedrivs både på lokal och nationell nivå. På Hushållningssällskapet Sjuhärads försöksanläggning Rådde gård finns idag ett biogaslab för forskning om lantbruksbaserad biogas samt flera pågående projekt inom förnyelsebar energi från lantbruket. Du kommer att jobba i nätverk med forskare och rådgivare över hela landet inom lantbruk och miljö.

Det kan också bli aktuellt att söka medel för nya projekt vilket gör att tjänsten delvis kan utvecklas ifrån dina intressen inom området.

Du är en person med bra initiativförmåga som självständigt kan leda och driva ditt arbete. Du är ansvarstagande och mål- och resultatinriktad samt har god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Tidigare erfarenhet av projektledning och arbete med EU-finansierade projekt är en merit.

B-körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Vi vill ha din ansökan senast den 16 november till margareta.helander@radgivarna.nu Vi kommer behandla ansökningarna löpande under ansökningstiden. För mer information om tjänsten kontakta VD Margareta Helander tfn: 0325-618 641

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.