Försöksassistenter till Klostergården

Vi söker försöksassistenter till vår försöksstation vid Klostergården i Vreta Kloster

Hushållningssällskapet Östergötland är en fristående medlemsorganisation med uppgift att stödja och utveckla verksamheter inom landsbygdens näringar. Vi är ca 25 medarbetare och finns placerade på Vreta Kluster samt Klostergården och bedriver oberoende rådgivning, fältförsök, utvecklingsarbete och jordbruk. Vi arbetar i samverkan med Hushållningssällskapen över hela landet och är totalt mer än 40 000 medlemmar och ca 700 medarbetare.

Hushållningssällskapet Östergötland har en mycket välrenommerad försöksverksamhet och vi erbjuder nu en möjlighet att få jobba med ett utvecklande jobb inom svensk växtodling. Vårt fokus är att utföra växtodlingsförsök med hög vetenskaplig kvalitet med modern utrustning i alla tänkbara grödor till nytta för svenskt lantbruk. Vi genomför fältförsök inom sortprovning, växtskydd, ogräskontroll, växtnäring, jordbearbetning m.m. En del av försöken utför vi på vår egen försöksgård Klostergården i Vreta kloster som även är placeringsort.

Försöksassistenter sommarperioden: Vi söker dig som har relevant utbildning inom jordbrukssektorn och/eller ett stort växtodlingsintresse. Tidigare erfarenhet av jordbruk och fältförsöksarbete är meriterande men studenter inom aktuellt ämne är mycket välkomna att söka. Då vårt arbetssätt är att jobba i team är dina personliga egenskaper mycket viktiga samt att du är noggrann, då arbetet kräver det. Tjänsten är säsongsanställning inom perioden början juni-sista augusti. Körkort minst B är ett krav.

För ytterligare information kontakta

Försöksledare Sven-Åke Rydell, 0708-29 08 34, sven-ake.rydell@hushallningssallskapet.se

Biträdande försöksledare Agnes Jonsson, 0708-29 08 25, agnes.jonsson@hushallningssallskapet.se

Fältförsöksledare Fredrik Larsson 0707-92 73 28, fredrik.larsson@hushallningssallskapet.se

Sänd ansökan snarast till ovanstående e-post eller till Hushållningssällskapet Östergötland, att. S-Å Rydell, Klustervägen 13, 590 76 Vreta Kloster. Sista ansökningsdag är den 25 januari 2019.

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.