Nyheter

  1. Lantrasprojektet: Studieresa

    Publicerad |

    Vi gör en gemensam studieresa till några företag som har lantraser som en del i sin affärsidé. Djurhållare som även förädlar eller företag som förädlar andras produkter. Det finns många skäl till att bevara de svenska lantraserna. Ett viktigt skäl är att förhindra vidare förlust av husdjursgenetiska resurser, säkra förutsättningarna för en framtida livsmedelspro-duktion samt […]

    Läs mer

  2. Mötesplats EKO: Betesdag med grillning

    Publicerad |

    Vårens ERFA-träffar avslutas med en gemensam betesdag i Ale. Vi besöker Nils-Olov och Liselott Rehnman som är mjölkproducenter samt Åsa Wallin som är lammproducent. Tillsammans diskuterar vi erfarenheter kring betesdrift och avslutar sedan träffen och projektet med grillning vid kvarnen. HS tänder grillarna, var och en tar med sig det som man önskar äta och […]

    Läs mer

  3. Norrbottnisk Mat: Prata för din mat

    Publicerad |

    Vi har rent vatten, klar luft och gott om plats att odla på. Vi har kunskapen, nyfikenheten och passionen för att utveckla våra råvaror till högklassiga produkter – men alldeles för få känner till dem. Det ska vi ändra på.

    Läs mer

  4. Hjortseminarium

    Publicerad |

      Välkommen till en kväll där vi kommer att diskutera läget för vårt hjortvilt, historia och framtid. Hur kan vi kombinera olika intressen mellan jordbruk, skogsbruk och jakt? Onsdagen den 2 maj kl. 18.30 till Bjärsjölagårds Slott Seminariet vänder sig till dig som på olika vis berörs av hjortviltet, jägare-markägare-viltintresserad. Föreläsare Christian Holst, förvaltare Högestad-Christinehof, […]

    Läs mer

  5. Bärseminarium

    Publicerad |

    Seminarium kring nya vägar till ökad förädling, kommersialisering och lönsamhet i bärföretag. PROGRAM 09.30-15.00 Heldagsaktivitet. På seminariet ägnar vi oss åt trendspaning, marknadsföring och diskussioner om hur vi kan samverka för att få ökat mervärde i de lokala bären. Medverkar gör bland annat Tomas Tillman från Grangärde musteri i Dalarna som odlar, köper in och […]

    Läs mer

  6. Utveckling med gården som bas: Nya trender

    Publicerad |

    Vi ska äta grönt, vi ska äta svenskt, vi ska äta lokalproducerat, direkt från bonden och klimatsmart mat. Hur lyckas vi med det? Information, inspiration och workshops med bland andra Andreas Sundgren Graniti från Brännlands Cider, Brännlands Wärdshus, Elisabeth Öberg, Anna Berglund från Eldrimner samt Hushållningssällskapets Pelle Johansson. En givande dag om allt från historieberättande […]

    Läs mer

  7. Möte mellan restaurang och lantbrukare!

    Publicerad |

    Möte i repris! Välkomna till ett möte mellan restaurang och lantbrukare! Ett möte där producenter genom sig själva, bilder och prover visar restaurangerna vad som finns av den lokala maten! Fler och fler vill arbeta med lokala råvaror, råvaror som kanske till och med producerats efter överenskommelse eller i ”andelsjordbruk” där man i prenumeration köper […]

    Läs mer

  8. Dryckesbranschråd

    Publicerad |

    Nya försök på en bra och viktig mötesplats för er dryckesproducenter. Onsdagen den 17 januari träffades några mycket få av er i dryckesbranschen för ett inledande förmöte för uppstarta av ett ”Branschråd”, sedan försökte vi med ett möte till men då var många av er ute och reste. Det är svårt att kunna hjälpa/få hjälp […]

    Läs mer

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.