Med mål och marknad i sikte -kurspaket del 2 Gotland

25 oktober, 2017

Ort: Gotland

 

 

Gotland behöver fler livsmedelsförädlare! Nu erbjuder vi ett kurspaket som kan hjälpa dig komma närmare ditt mål.

Är du primärproducent* och har funderat på att själv förädla och /eller sälja delar av din produktion –då är detta ett fint erbjudande till dig!

*= Med primärproduktion avses förutom livsmedel kopplat till djurhållning och odling, även insamling av bär, jakt samt fiske och fiskodlingar.

 

OM kurspaketet:

Hushållningssällskapet erbjuder ett kurspaket delfinansierat av Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för Landsbygdsutveckling.

I paketet som består av tre delkurser får du möta rådgivare inom kompetensområdena bygg, ekonomi, landsbygdsutveckling och mat (livsmedelshygien). Föreläsningar varvas med workshop, inspiration och goda exempel, och deltagarna arbetar med det egna företaget som utgångspunkt.

Målet är att du efter kursens slut har underlag för beslut om hur du går vidare med utveckling av din verksamhet. Underlag för ekonomiska kalkyler för byggnader, prissättning och beräkningar av lönsamhet, underlag för att upprätta en marknadsplan samt ökad kunskap om hur du presenterar dina varor och din verksamhet.

 

Kursdel 1 Marknad och produkt:

Du får möjlighet att definiera marknader, marknadssegment och trender. Du får ökade kunskaper i hur du hittar och definierar nya kundsegment (från privata kunder till grossister och offentlig sektor), hur varan kan differentieras och hur du väljer affärsmodell utifrån produkt och kundsegment. Du får också börja arbetet med en egen marknadsplan

 

Kursdel 2 Ekonomi med tydliga mål och prissättning:

Du får ta fram konkreta mål för din verksamhet. Du får praktiskt och med eget underlag ta fram kalkyler för hur mycket du behöver sälja/producera för att nå tillräcklig lönsamhet. Du får kunskaper om vilka faktorer som ingår i en investeringskalkyl och hur investeringar påverkar framtida lönsamhet.

 

Kursdel 3 Anläggningar och Livsmedelshantering:

I kursen får du kunskap om vilka regler som gäller för att bygga någon form av anläggning för din verksamhet samt grundläggande kunskaper om livsmedelslagstiftningen och livsmedelshygien samt egenkontroll.

 

 

Är du intresserad? Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Vi har begränsat antal platser –”först till kvarn” gäller. Sista anmälningsdag 25 september 2017.

     

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

februari 2018
MTOTFLS
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
  1. Årsmöte Stångenäs Hushållningsgille

    Ort: Brodalen
  2. Funderar du på att ta emot en praktikant?

    Ort: Brålanda
  3. Mötesplats EKO: ERFA-träff Nöt – Kosignaler – hur bra kan vi läsa våra kor?

    Ort: Lars Eriksson, Hundsjö
  4. Årsmöte Västra Häradsgille

    Ort: Torsets skola Sävsjö
  5. Frukostmöte skog

    Ort: Gamlebygymnasiet, Gamleby
  6. Tema: Häst

    Ort: Örnvik Hotell och Konferens
  7. Ölprovning på Ahlafors Bryggeri

    Ort: Ale
  8. Årsmöte Tveta Häradsgille

    Ort: Tillandzgården Rogberga
  9. Årsmöte Kungälvsbygdens Hushållningsgille

    Ort: Kareby
  10. Vännäs-Vindelns hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Tvärålund bygdegård
  11. Ume hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Brännlands Wärdshus
  12. Mellanbygdens hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Studieförbundet Vuxenskolan, Robertsfors
  13. Karl Gustav lokala hushållningssällskap: Årsmöte

    Ort: Guest House Tornedalen
  14. Skellefteortens hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Tjärns bönhus
  15. Årsmöte Kumla-Hallsberg-Ekeby

    Ort: Hörsta
  16. Årsmöte Uppvidinge- Norrvidinge hushållningsgille

    Ort: Rottne
  17. Lantraser – från hage till mage del 2 Nöt

    Ort: Kungsbyn
  18. Årsmöte Dalbo Hushållningsgille

    Ort: Dals Rostock
  19. Årsmöte Sotholm

    Ort: Berga naturbruksgymnasium
  20. Årsmöte Forshälla Ljungskile Stenungsund

    Ort: Ljungskile