Lantraser – från hage till mage

23 januari, 2018

Ort: Västerås-Enköping

Kurs om 5 tillfällen, start 23/1 2018

Vår kursserie vänder sig både till dig som har lantrasdjur redan idag och till dig som är nyfiken på lantraserna som produktionsdjur och som affärsidé. Du lär dig mer om hela kedjan från bevarandearbete, avel och skötsel till förädling, marknadsföring och försäljning. Vi varvar föreläsningar och diskussioner med studiebesök och workshops. Läs mer här

Tillfälle 1 för alla – BEVARA OCH UTVECKLA
Vad är en lantras, vilka lantraser finns? Varför bevara och hur? Avelsmål, genbank, avel i små populationer.
Ekonomi och lönsamhet. Försäljningskanaler, prissättning och marknadsföring.
Medverkan av kocken Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och aktiv i Exceptionell Råvara som ansvarig för deras smakprovningar. Stefan brinner för lantraserna och deras produktkvalitet! Han vet också vad restaurangerna efterfrågar och hur man säljer till dem.

Datum: 23 januari 2018 kl 9-16

Plats: Gula Stallet Butik & Kafé, mellan Västerås och Enköping. www.sagalamm.se  (övernattningsmöjligheter finns för långväga deltagare)

Pris: 3 000 kr exkl. moms för hela kursen (5 tillfällen) eller 600 kr exkl. moms per kurstillfälle vid deltagande i enstaka kurser (1 200 kr för tillfälle 4). Kostnad för mat tillkommer. Begränsat antal platser, deltagare som följer hela kursserien kommer att ha förtur.

Anmälan till: Ylva Belin, Rådgivare Lantbruksdjur och ekonomi, HS Konsult AB, 021-17 77 25, 072-565 31 80, ylva.belin@hushallningssallskapet.se

Länkar till de 4 andra tillfällena:

2 Friska och lönsamma djur Nöt 27 februari, Får 6 mars eller Gris 20 februari

3 Hur gör andra? 27 mars

4 Lära genom att göra Kött och chark 24 april, Mejeri 8 maj eller Ull och skinn 17 april

5 Från idé till handling (Obs! Ändrat datum, från 15 maj till 22 maj) 15 maj

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender