Inspirationsdag mathantverk

6 februari, 2018

Ort: Hallsberg
/home2/hush/public_html/wp content/uploads/2014/11/mat

Prova på att göra din egen ost, korv, bröd eller marmelad.

Längtar du efter att få lära dig tillverka riktig mat från grunden?
Eldrimner i samarbete med Hushållningssällskapet, Länsstyrelsen och LRF, bjuder in till en inspirationsdag på Alléskolan i Hallsberg den 6
februari. En dag då du får prova på olika former av mathantverk. Ysta ost och gör din egen yoghurt, tillverka korv, baka surdegsbröd
eller koka sylt och marmelad på trädgårdens bär. På inspirationsdagen får du ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer själv mellan två olika arbetspass och de produkter du är intresserad av.

Mathantverkare på plats:

Annika Schrewelius
Genom åren har Annika vunnit flera priser på SM i mathantverk för sina getostar och hon har under många år drivit Hagelstad gårdsmejeri på Öland. Numera är hon frilansande mejerist.

Eva Sääv
Företagare och mathantverkare i Askersund som tar till vara lokala frukter och bär och förädlar dem till olika produkter som till exempel marmelad, chutney och sylt. Eva brinner för att leva hållbart och klimatvänligt och är Eldrimners mathantverksrepresentant
i Örebro.

Adam Arnesson
Lantmästare, ekologisk fårbonde och matentreprenör på Jannelunds gård som har får- gris- och nötuppfödning, spannmålsodling. Han arbetar med en omställning till mer odling av bönor och baljväxter. På gården finns egen styck- och charklokal samt gårdsbutik. Adam
beskriver sig som framtidsbonde och planetskötare och är en bondeprofil i sociala medier där hans alias är @Ekobonden.

Emanuel Eskilsson
Bagare som driver LOKAL ekologiskt surdegsbröd i Kumla. LOKAL bakar helt utan jäst och använder ekologiskt närodlade kulturspannmål
i sitt bröd, bland annat från Jannelunds gård. LOKAL har vunnit guld i SM i Mathantverk och guld i Nordiska mästerskapen. Bageriet utsågs
dessutom till Årets matentreprenör i Örebro län i början av 2017.

PROGRAM
08.30 Fika och samling restaurangskolan
09.00–12.00 Mathantverks pass 1 GÖR DIN EGEN FÄRSKORV enkelt och gott. MEJERIST FÖR EN DAG gör din egen ost och yoghurt.
12.00–13.00 Lunch
13.00–14.00 Information och inspiration Ida Lundström, Eldrimner, Adam Arnesson, Gårdsslakt & Charkuteri, Eva Sääv, Bär-, frukt- och grönsaksförädling, Annika Schrewelius, Mejeri, Emanuel Eskilsson, Bageri
14.00–17.00 Mathantverks pass 2 BLI EN BÄTTRE BAGARE baka ditt eget surdegsbröd. FÖRÄDLA TRÄDGÅRDENS BÄR koka egen sylt och marmelad.
17.00 Avslutning och kaffe innan avresa

Tisdag 6 februari 2018
Alléskolan, Södra Allén 14, Hallsberg
1 200 kr + moms (mat & fika ingår)
ANMÄLAN: eldrimner.com/utbildning senast den 17 januari (begränsat antal platser)
KONTAKT Ida Lundström – ida@eldrimner.com – 070-225 34 63

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

oktober 2018
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031