Grundkurs i livsmedelshygien för småskaliga livsmedelsförädlare och landsbygdsföretag

10 oktober, 2017

Ort: Vara
Arrangör: Länsstyrelsen

 

På uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer Hushållningssällskapet Väst
att anordna en heldagsutbildning för företagare i Västra Götaland.

Utbildningsinnehåll Utbildningen ger grundläggande och ökade kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet samt vilka krav som ställs på en livsmedelsproducent för att utveckla, sälja eller förädla olika råvaror och produkter. Dagen ger även kännedom om var det finns mer specifika kunskaper att hitta som berör det egna företagets verksamhetsområde för att kunna utveckla och sälja produkter eller tjänster enligt lagstiftningens krav.

Utbildningspunkter:

  • Vikten av livsmedelshygien för säker, redlig och ekonomisk mathantering
  • Livsmedelslagstiftningen och dess mening
  • Grundförutsättningar för lokaler, utformning och flöden
  • System för egenkontroll; arbetssätt och rutiner, dokumentation, analys och uppföljning
  • HACCP – en introduktion
  • Smitta och smittkällor, personlig hygien
  • Biologiska (mikroorganismer), kemiska, fysikaliska och allergena faror
  • Märkning av livsmedel – grund

Metod: Föreläsning, erfarenhetsutbyte, film, tipsfrågor.

Målgrupp Småskaliga livsmedelsförädlare från olika branscher (t ex gårdsmejerier, slakteri/ styckning/chark, frukt- och bärförädling, bageri, honung m.fl). I första hand företagare och anställda, som är i uppstartsskedet eller som ska utöka sin verksamhet men även övriga landsbygdsföretagare med koppling till livsmedel.

Utbildningsledare är Cecilia Sassa Corin, matkonsult på Hushållningssällskapet

Kursavgift: 1000 kr + moms.
I kursavgiften ingår förtäring under dagen, dokumentation samt kursintyg.

Anmälan sker på Länsstyrelsens sida ”Kurskatalog” helst före 22 september 2017.

Har du tidigare inte loggat in på den sidan kommer du först att skapa ett konto.
Vid anmälan ange namn på företag och deltagare, personnummer, kontaktuppgifter, verksamhetsområde, fakturaadress samt behov av eventuell specialkost.
Bekräftelse och deltagarlista skickas efter sista anmälningsdag eller så fort det är klart att utbildningen kan genomföras.

För mer information: Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet Väst, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se 0521-72 55 61

Dag: Tisdagen den 10 oktober 2017
Tid: kl 8.30-17.00
Plats: Vara Folkhögskola, Vara.
lst_farg        eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg

 

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

december 2018
MTOTFLS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
  1. Optimera din potatisodling

    Ort: Helgegården, Skepparslöv
  2. Välkommen till HIR-träff 2018!

    Ort: Odensbacken
  3. Julfest med julbord

    Ort: Broddetorp
  4. Julbord

    Ort: Värmdö
  5. Jordbrukardagarna 2019

    Ort: Östra Ljungby
  6. Jordbrukardagarna 2019

    Ort: Bollerups Lantbruksinstitut
  7. Jordbrukardagarna 2019

    Ort: Önnestadsgymnasiet, Önnestad
  8. Branschdagar Gris – i torkans spår och framåt

    Ort: Stockholm
  9. Informationsmöte för IED-verksamheter inför miljörapport 2019

    Ort: Kalmar
  10. Jordbrukardagarna 2019

    Ort: Alnarp
  11. Jordbrukardagarna 2019

    Ort: Bjärsjölagårds slott, Sjöbo
  12. Lära genom att göra – inriktning Mejeri | Lantraser – från hage till mage

    Ort: Svedjan ost
  13. Aktivt styrelsearbete för ditt egna lantbruksföretag

    Ort: Kristianstad och Sjöbo
  14. Precisionsodling 2 – Fortsättningskurs

    Ort: Helgegården, Skepparslöv
  15. Grundkurs i ekologisk växtodling

    Ort: Skånesemin, Hörby
  16. Välkommen till seminarium i projektet ULLiHOP

    Ort: Stiftsgården, Skellefteå
  17. Bördighet och jordhälsa

    Ort: Borgeby
  18. Byggnader för får

    Ort: Kivik
  19. Hur finansiera din idé?

    Ort: Skara
  20. Teaterresa till Falkenbergsrevyn

    Ort: Vara-Falkenberg