Grundkurs i livsmedelshygien för småskaliga livsmedelsförädlare och landsbygdsföretag

10 oktober, 2017

Ort: Vara
Arrangör: Länsstyrelsen

 

På uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer Hushållningssällskapet Väst
att anordna en heldagsutbildning för företagare i Västra Götaland.

Utbildningsinnehåll Utbildningen ger grundläggande och ökade kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet samt vilka krav som ställs på en livsmedelsproducent för att utveckla, sälja eller förädla olika råvaror och produkter. Dagen ger även kännedom om var det finns mer specifika kunskaper att hitta som berör det egna företagets verksamhetsområde för att kunna utveckla och sälja produkter eller tjänster enligt lagstiftningens krav.

Utbildningspunkter:

  • Vikten av livsmedelshygien för säker, redlig och ekonomisk mathantering
  • Livsmedelslagstiftningen och dess mening
  • Grundförutsättningar för lokaler, utformning och flöden
  • System för egenkontroll; arbetssätt och rutiner, dokumentation, analys och uppföljning
  • HACCP – en introduktion
  • Smitta och smittkällor, personlig hygien
  • Biologiska (mikroorganismer), kemiska, fysikaliska och allergena faror
  • Märkning av livsmedel – grund

Metod: Föreläsning, erfarenhetsutbyte, film, tipsfrågor.

Målgrupp Småskaliga livsmedelsförädlare från olika branscher (t ex gårdsmejerier, slakteri/ styckning/chark, frukt- och bärförädling, bageri, honung m.fl). I första hand företagare och anställda, som är i uppstartsskedet eller som ska utöka sin verksamhet men även övriga landsbygdsföretagare med koppling till livsmedel.

Utbildningsledare är Cecilia Sassa Corin, matkonsult på Hushållningssällskapet

Kursavgift: 1000 kr + moms.
I kursavgiften ingår förtäring under dagen, dokumentation samt kursintyg.

Anmälan sker på Länsstyrelsens sida ”Kurskatalog” helst före 22 september 2017.

Har du tidigare inte loggat in på den sidan kommer du först att skapa ett konto.
Vid anmälan ange namn på företag och deltagare, personnummer, kontaktuppgifter, verksamhetsområde, fakturaadress samt behov av eventuell specialkost.
Bekräftelse och deltagarlista skickas efter sista anmälningsdag eller så fort det är klart att utbildningen kan genomföras.

För mer information: Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet Väst, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se 0521-72 55 61

Dag: Tisdagen den 10 oktober 2017
Tid: kl 8.30-17.00
Plats: Vara Folkhögskola, Vara.
lst_farg        eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg

 

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

november 2017
MTOTFLS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930