Grundkurs i livsmedelshygien för småskaliga livsmedelsförädlare och landsbygdsföretag

10 oktober, 2017

Ort: Vara
Arrangör: Länsstyrelsen

 

På uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer Hushållningssällskapet Väst
att anordna en heldagsutbildning för företagare i Västra Götaland.

Utbildningsinnehåll Utbildningen ger grundläggande och ökade kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet samt vilka krav som ställs på en livsmedelsproducent för att utveckla, sälja eller förädla olika råvaror och produkter. Dagen ger även kännedom om var det finns mer specifika kunskaper att hitta som berör det egna företagets verksamhetsområde för att kunna utveckla och sälja produkter eller tjänster enligt lagstiftningens krav.

Utbildningspunkter:

  • Vikten av livsmedelshygien för säker, redlig och ekonomisk mathantering
  • Livsmedelslagstiftningen och dess mening
  • Grundförutsättningar för lokaler, utformning och flöden
  • System för egenkontroll; arbetssätt och rutiner, dokumentation, analys och uppföljning
  • HACCP – en introduktion
  • Smitta och smittkällor, personlig hygien
  • Biologiska (mikroorganismer), kemiska, fysikaliska och allergena faror
  • Märkning av livsmedel – grund

Metod: Föreläsning, erfarenhetsutbyte, film, tipsfrågor.

Målgrupp Småskaliga livsmedelsförädlare från olika branscher (t ex gårdsmejerier, slakteri/ styckning/chark, frukt- och bärförädling, bageri, honung m.fl). I första hand företagare och anställda, som är i uppstartsskedet eller som ska utöka sin verksamhet men även övriga landsbygdsföretagare med koppling till livsmedel.

Utbildningsledare är Cecilia Sassa Corin, matkonsult på Hushållningssällskapet

Kursavgift: 1000 kr + moms.
I kursavgiften ingår förtäring under dagen, dokumentation samt kursintyg.

Anmälan sker på Länsstyrelsens sida ”Kurskatalog” helst före 22 september 2017.

Har du tidigare inte loggat in på den sidan kommer du först att skapa ett konto.
Vid anmälan ange namn på företag och deltagare, personnummer, kontaktuppgifter, verksamhetsområde, fakturaadress samt behov av eventuell specialkost.
Bekräftelse och deltagarlista skickas efter sista anmälningsdag eller så fort det är klart att utbildningen kan genomföras.

För mer information: Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet Väst, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se 0521-72 55 61

Dag: Tisdagen den 10 oktober 2017
Tid: kl 8.30-17.00
Plats: Vara Folkhögskola, Vara.
lst_farg        eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg

 

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

februari 2018
MTOTFLS
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
  1. Ölprovning på Ahlafors Bryggeri

    Ort: Ale
  2. Årsmöte Tveta Häradsgille

    Ort: Tillandzgården Rogberga
  3. Årsmöte Kungälvsbygdens Hushållningsgille

    Ort: Kareby
  4. Vännäs-Vindelns hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Tvärålund bygdegård
  5. Ume hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Brännlands Wärdshus
  6. Mellanbygdens hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Studieförbundet Vuxenskolan, Robertsfors
  7. Karl Gustav lokala hushållningssällskap: Årsmöte

    Ort: Guest House Tornedalen
  8. Skellefteortens hushållningsgille: Årsmöte

    Ort: Tjärns bönhus
  9. Årsmöte Kumla-Hallsberg-Ekeby

    Ort: Hörsta
  10. Årsmöte Uppvidinge- Norrvidinge hushållningsgille

    Ort: Rottne
  11. Lantraser – från hage till mage del 2 Nöt

    Ort: Kungsbyn
  12. Årsmöte Dalbo Hushållningsgille

    Ort: Dals Rostock
  13. Årsmöte Sotholm

    Ort: Berga naturbruksgymnasium
  14. Årsmöte Forshälla Ljungskile Stenungsund

    Ort: Ljungskile
  15. Årsmöte Norra Möre hushållningsgille

    Ort: Rugstorp
  16. Årsmöte Hardemo

    Ort: Hardemo
  17. Bär-Seminarie

    Ort: Halmstad
  18. Med mål och marknad i sikte (kursdel 4 av 4)

    Ort: Kalmar
  19. Gödslar du rätt med kväve och fosfor?

    Ort: Skurups Lantbruksskola, Skurup
  20. Maskinvisning Söderberg och Haak, föredrag vallfoderkvalitet

    Ort: Kungälv