Grundkurs i livsmedelshygien för småskaliga livsmedelsförädlare och landsbygdsföretag

10 oktober, 2017

Ort: Vara
Arrangör: Länsstyrelsen

 

På uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland kommer Hushållningssällskapet Väst
att anordna en heldagsutbildning för företagare i Västra Götaland.

Utbildningsinnehåll Utbildningen ger grundläggande och ökade kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet samt vilka krav som ställs på en livsmedelsproducent för att utveckla, sälja eller förädla olika råvaror och produkter. Dagen ger även kännedom om var det finns mer specifika kunskaper att hitta som berör det egna företagets verksamhetsområde för att kunna utveckla och sälja produkter eller tjänster enligt lagstiftningens krav.

Utbildningspunkter:

  • Vikten av livsmedelshygien för säker, redlig och ekonomisk mathantering
  • Livsmedelslagstiftningen och dess mening
  • Grundförutsättningar för lokaler, utformning och flöden
  • System för egenkontroll; arbetssätt och rutiner, dokumentation, analys och uppföljning
  • HACCP – en introduktion
  • Smitta och smittkällor, personlig hygien
  • Biologiska (mikroorganismer), kemiska, fysikaliska och allergena faror
  • Märkning av livsmedel – grund

Metod: Föreläsning, erfarenhetsutbyte, film, tipsfrågor.

Målgrupp Småskaliga livsmedelsförädlare från olika branscher (t ex gårdsmejerier, slakteri/ styckning/chark, frukt- och bärförädling, bageri, honung m.fl). I första hand företagare och anställda, som är i uppstartsskedet eller som ska utöka sin verksamhet men även övriga landsbygdsföretagare med koppling till livsmedel.

Utbildningsledare är Cecilia Sassa Corin, matkonsult på Hushållningssällskapet

Kursavgift: 1000 kr + moms.
I kursavgiften ingår förtäring under dagen, dokumentation samt kursintyg.

Anmälan sker på Länsstyrelsens sida ”Kurskatalog” helst före 22 september 2017.

Har du tidigare inte loggat in på den sidan kommer du först att skapa ett konto.
Vid anmälan ange namn på företag och deltagare, personnummer, kontaktuppgifter, verksamhetsområde, fakturaadress samt behov av eventuell specialkost.
Bekräftelse och deltagarlista skickas efter sista anmälningsdag eller så fort det är klart att utbildningen kan genomföras.

För mer information: Cecilia Sassa Corin, Matkonsult, Hushållningssällskapet Väst, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se 0521-72 55 61

Dag: Tisdagen den 10 oktober 2017
Tid: kl 8.30-17.00
Plats: Vara Folkhögskola, Vara.
lst_farg        eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg

 

Dela sidan

Fler evenemang

Kalender

september 2018
MTOTFLS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
  1. Gålö Gärsars kolmila 2018

    Ort: Gålö
  2. Skördefest på Bohusläns Museum

    Ort: Uddevalla
  3. Ställ in plogen rätt – spar diesel

    Ort: Fjällbacka
  4. Skördefest på Bohusläns Museum

    Ort: Uddevalla
  5. Äpplets dag

    Ort: Örebro
  6. Matresa till Jämtland, 3 dagar

    Ort: Jämtland
  7. Fältvandring om grönsaksodling

    Ort: Fjärdhundra
  8. Äpplets dag – Öjebyn Agro Park

    Ort: Öjebyn Agro Park
  9. Arbetsmarknadsdag för Gröna näringar i Kronoberg

    Ort: Växjö
  10. Nätverksträff och studiebesök Grön Arena

    Ort: Raggsjö
  11. Gårdsvisning med Norra Möre hushållningsgille

    Ort: Slättingebygd
  12. Vilt och skog i torkans spår

    Ort: Trensum
  13. Information om Våtmarker

    Ort: Vinö
  14. Kurs i ekologisk höstrapsodling

    Ort: Vreta Kluster, Klustervägen 11 (Loftet)
  15. Veterantraktorträff

    Ort: Tystberga
  16. Nossan Ljusfestival

    Ort: Grästorp
  17. Två studiebesök: Äppleodling och ostprovning

    Ort: Synnerby och Resville
  18. Höstmarknad

    Ort: Gysinge
  19. Fältvandring i grovfoder – så rustar vi oss för nästa torkperiod

  20. Lantbruksresa till Holland

    Ort: Holland